Плов із гречки – чудова альтернатива традиційному плову, особливо коли страва має опинитися на столі швидко.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт точно оцінять любителі гречки. Готується він як звичайний плов, лише замість рису додаємо гречку.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 г;
- Гречка у сухому вигляді – 1,5 склянки;
- Цибуля – 200 грамів;
- Печериці – 200 грамів;
- Морква -200 г;
- Зіра (необов'язково) – щіпка;
- Сіль, перець – до смаку;
- Олія – для смаження;
- Часник – 2 зубчики.
Для початку слід помити та зачистити м'ясо від жил. Потім нарізати його невеликими шматочками. Котел або каструлю розігрійте з маслом і закиньте туди смажитися м'ясо.
Поки смажиться м'ясо, цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Моркву почистити та нарізати тонкою соломкою. М'ясо має підсмажитися та стати золотистого кольору. Тільки тоді до нього слід відправляти овочі. Їх також слід довести до напівготовності.
Гречку тим часом промийте та відправте в овочі з м'ясом. Спочатку водою не заливайте, адже вона має добре просмажитись і набратися ароматів. Лише після смаження, гречку слід залити водою. Як тільки він закипить, вогонь прикрутіть і залиште мліти на мінімальному.
Туди вкинути сіль та спеції, пару зубчиків часнику до смаку. Печериці ми чистимо, миємо та нарізаємо слайсами. Викладіть їх зверху на гречку, накрийте кришкою та залиште на плиті до повної готовності. Через 1 годину гречаний плов зніміть з вогню і дайте настоятися деякий час під кришкою.
Нагадаємо, як приготувати рибу, щоб діти їли із задоволенням: соковитий хек із помідорами, рецепт.
Раніше ми повідомляли про картопляне пюре по-новому: несподівані інгредієнти, які зроблять страву шедевром.
Також стало відомо про тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів.