Курячий бульйон – це улюблена перша страва для багатьох сімей. Однак, щоб воно було не тільки смачним, а й корисним для здоров'я, потрібно знати деякі нюанси його приготування .

Вибір правильних інгредієнтів відіграє ключову роль у забезпеченні гарної якості та безпеки бульйону.

курячий бульйон, фото:tveda
курячий бульйон, фото:tveda

Для того, щоб він був дійсно ароматним і наситив свій багатий смак, він повинен містити достатню кількість жиру. Тривалий процес варіння та додавання зелені, такий як петрушка, є обов'язковими складовими для досягнення бажаного результату. Однак, незважаючи на спокусу посилити смак за допомогою бульйонних кубиків, краще уникати їх використання, оскільки вони містять консерванти. Натомість рекомендується додати інший вид м'яса, наприклад, яловичину, яка додасть бульйону багатший і глибший смак.

Курячий бульйон, скріншот: Youtube
Курячий бульйон, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Заборона виїзду за кордон з 14 років: у Раді хочуть зупинити масовий відтік юнаків Штрафи від ТЦК: ухилянтів розводять на гроші користуючись страхом та необізнаністю За переказ у 100 гривень – штраф у 34 тисячі: за грошима українців ретельно стежитимуть Українцям нагадали про податок на карткові перекази: де межа між подарунком і доходом
Показати ще

Коли йдеться про вибір курячого м'яса для бульйону, експерти не рекомендують використовувати такі частини як хвостик, голову та легені. Саме в цих органах, за твердженнями кулінарів, накопичуються шкідливі для організму речовини та паразити. Навіть тривале варіння не може повністю позбавитися цієї проблеми, оскільки паразити стійкі до нагрівання і можуть залишатися в бульйоні.

Кращими частинами курки для приготування бульйону вважаються стегенця, крильця та грудка. Саме вони забезпечать відмінний смак та безпеку.

Бульйон, скріншот із відео
Бульйон, скріншот із відео

Рекомендується варити його на низькому вогні, дозволяючи повністю розкритися ароматам приправ, зелені, курки та овочів. Ще однією поширеною помилкою є додавання м'яса в киплячу воду.

Нагадаємо про травневі шашлики без наслідків: яке м'ясо вибрати, щоб не зашкодити здоров'ю.

Раніше ми повідомляли про рецепт із характером: як приготувати салат "Чоловіче щастя".