Сочевиця є справжнім скарбом серед бобових культур. Її цінують за високий вміст рослинного білка та відсутність жиру, що робить її улюбленицею шанувальників здорового способу життя.

Проте, щоб розкрити весь потенціал цієї скромниці, важливо знати секрети її приготування.

Суп із сочевиці, скріншот: YouTube
Суп із сочевиці, скріншот: YouTube

Час, необхідний варіння сочевиці, залежить від її різновиду. Зелена сочевиця готується протягом 25-30 хвилин, коричнева – 30-40 хвилин, а червона – лише 15-20 хвилин. Ці проміжки часу є орієнтовними, але слід регулярно куштувати сочевицю до смаку, щоб не пересмажити її.

Для приготування сочевиці на гарнір знадобляться: 1 склянка сочевиці червоного сорту, 2 склянки води та 0,5-1 чайна ложка солі. Спочатку ретельно промийте сочевицю під проточною водою, видаливши будь-які домішки. Потім залийте холодною водою у співвідношенні 2 склянки води на 1 склянку сочевиці та доведіть до кипіння. Після закипання зменште вогонь, щоб рідина ледве кипіла. Протягом варіння не закривайте каструлю повністю кришкою, залишивши невеликий отвір для виходу пари. За 5 хвилин до готовності додайте сіль|соль|.

Популярні новини зараз
Замовили з-за кордону — отримайте штраф: українців шокували новими правилами поштових відправлень Ні зняти, ні переказати: Ощадбанк "заморожує" заощадження клієнтів Виплатять по 10 000 гривень: кому потрібно встигнути подати документи до 1 червня Ухилянтам не залишать нічого: заберуть гроші, авто та житло
Показати ще

Суп із сочевиці, скріншот: YouTube
Суп із сочевиці, скріншот: YouTube

Маленький секрет, який допоможе зробити сочевицю смачнішою – додавання приправ під час варіння. Розмарин, лавровий лист, шавлія, перець чорний і соєвий соус додадуть йому неповторного аромату. Також можна додати столову ложку оливкової олії після закипання води.

Важливо пам'ятати кілька правил, щоб досягти ідеальної консистенції сочевиці. По-перше, дотримуйтесь пропорції: 1 склянка сочевиці на 1,5-2 склянки води. По-друге, залежно від сорту, сочевиця може збільшитись в обсязі до 3 разів під час варіння. По-третє, на відміну інших бобових, сочевицю необов'язково замочувати перед приготуванням – досить ретельно промити її.

Сочевиця, фото: pixabay.com
Сочевиця, фото: pixabay.com

Нагадаємо, що рецепт шашлику в кращих традиціях: ніжне куряче м'ясо в йогуртовому маринаді, яке тане в роті.

Раніше ми повідомляли, що рецепт із характером: як приготувати салат "Чоловіче щастя".