Паста з карамелізованою цибулею - це страва, сповнена глибини смаку: солодкість золотистої цибулі ідеально доповнює гострий натяк чилі та вершковий соус. Це проста, але унікальна ідея для швидкого, ситного та бюджетного обіду чи вечері.

Натертий сир. Фото: скрін відео
Натертий сир. Фото: скрін відео

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 300 г макаронів пенне;
  • 2 великі цибулини;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1 столова ложка олії для карамелізації;
  • дрібка цукру;
  • 1 столова ложка олії чилі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 г вершків 30%;
  • 20 г сиру пармезан;
  • 100 г тертого жовтого сиру для посипання.

Приготування

Очистіть цибулю та наріжте тонкими смужками.

Розігрійте вершкове масло та олію на сковороді, додайте цибулю та готуйте на середньому вогні до розм’якшення. Додайте дрібку цукру, трохи солі та тушкуйте кілька хвилин на слабкому вогні, поки цибуля не стане золотистою та злегка солодкою. Відставте.

Розігрійте олію чилі в глибокій сковороді. Видавіть часник через часникодавку та одразу додайте його. Злегка обсмажте.

Паста з карамелізованою цибулею: фото скрін рецепту
Паста з карамелізованою цибулею: фото скрін рецепту

Додайте вершки, пармезан і помішуйте, поки соус трохи не загусне. Якщо він занадто густий, додайте трохи води, в якій варилися макарони.

Додайте пасту та карамелізовану цибулю до соусу. Ретельно перемішайте, щоб покрити пасту соусом.

Розкладіть пасту по тарілках і посипте тертим сиром.

Смачна та ситна паста готова! Можна звати домочадців до столу та насолоджуватись.

Раніше портал Знай писав про соковиті курячі биточки з кабачком: літній хіт, який зникне зі столу за 5 хвилин, рецепт.

Крім того, ми повідомляли про пісні млинці на воді: просто, легко та смачно, ніхто й не помітить, що молока немає.

Також портал інформував про кекси, які не дадуть тобі чекати: готуємо швидко, їмо відразу, рецепт.