Шоколадний торт з колою - цікава ідея десерту. Він ідеально підходить не лише для любителів газованої води, а й для всіх, хто надає перевагу простій та смачній домашній випечці.

Шоколадний торт з колою: фото скрін Ютуб
Шоколадний торт з колою: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 320 г пшеничного борошна;
  • 350 г білого цукру;
  • 250 г вершкового масла;
  • 200 мл коли;
  • 40 г какао хорошої якості;
  • 100 мл пахти;
  • 3 великих яйця;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • пів чайної ложки ванільного екстракту.

Для глазурі:

  • 20 мл 30% вершків;
  • 200 г темного шоколаду.

Приготування

Популярні новини зараз
У ЗСУ заявили, що більшість мобілізованих українців не доходять до бойових частин Батьківський гаманець не витримає: університети дружно підняли ціни за гуртожитки Нові правила карткових переказів: українцям готують жорсткі перевірки Іспанці в шоці: як українські школярі обійшли місцевих за півроку
Показати ще

Просійте борошно в миску та змішайте його з цукром і харчовою содою.

У каструлі змішайте масло, колу, пахту та какао-порошок. Нагрівайте та помішуйте до однорідності. Потім зніміть каструлю з вогню та додайте підготовлену суміш до суміші борошна, цукру та харчової соди. Збивайте до однорідної маси та розчинення цукру.

Шоколадний торт з колою: фото скрін Ютуб
Шоколадний торт з колою: фото скрін Ютуб

Додайте яйця до тіста, по одному, постійно помішуючи.

Вилийте тісто у форму для випічки діаметром приблизно 24 см, вистелену пергаментним папером.

Випікайте приблизно 40 хвилин при температурі 175 °C. Дайте охолонути.

Приготуйте глазур. Доведіть вершки до кипіння в каструлі. Зменште вогонь до мінімуму. Додайте шоколад, поламаний у руках, і помішуйте, доки глазур не стане гладкою та блискучою. Вилийте її зверху шоколадно-колового торта та дайте застигнути.

Шоколадний торт з колою: фото скрін Ютуб
Шоколадний торт з колою: фото скрін Ютуб

Десерт готовий! Він виходить вологим, смачним та може прикрасити не тільки домашнє чаювання, а й будь-яке свято.

Раніше портал Знай писав, чому всі моделі переходять на гарбуз із вересня.

Крім того, ми повідомляли про оладки, як із кухні Гоґвортсу: рецепт осіннього чарівництва з яблуками.

Також портал інформував, чому гриби стають гумовими: ось головна помилка, через яку ви все псуєте на сковороді.