Якщо хочеться чогось смачного та незвичного, спробуйте приготувати пікантні млинці з начинкою зі шпинату, запечені під соусом бешамель з дрібкою сиру. Ця страва підійде для вечері, обіду та навіть застілля з друзями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяШар бешамелю зберігає млинці м’якими після випікання, а вся начинка наповнена приємним ароматом мускатного горіха.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для млинців:
- 1,5 склянки борошна (приблизно 200 г);
- 200 мл молока;
- 200 мл води;
- 2 яйця;
- олія для смаження;
для начинки:
- 2 упаковки (приблизно 450 г) свіжого шпинату;
- 2 упаковки (450 г) рікотти;
- 150 г сушених помідорів;
- 4 зубчики часнику;
- 3 гілочки свіжого базиліка;
- 2 столові ложки (приблизно 20 г) топленого вершкового масла;
- 1 чайна ложка мускатного горіха;
для соусу бешамель:
- 1 столова ложка борошна (15 г);
- 1 столова ложка вершкового масла (15 г);
- 300 мл молока;
- сіль і перець за смаком;
- 3/4 чайної ложки мускатного горіха;
додатково:
- 1 чайна ложка (5 г) вершкового масла для змащування форми;
- 50 г твердого сиру (наприклад, чеддеру).
Приготування
Приготуйте млинці. Помістіть 200 г борошна універсального призначення в миску, додайте 200 мл молока та 200 мл води. Додайте два великих яйця та щедру дрібку солі. Перемішайте тісто до однорідної маси. Після того, як воно стане однорідним, відкладіть приблизно на 30 хвилин.
Налийте трохи олії на сковороду діаметром 20 см і ретельно розігрійте. Вилийте тісто для млинців у гарячу олію та плавними рухами рівномірно розподіліть його по поверхні. Смажте млинці по 2 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Вийміть готові млинці зі сковороди та викладіть їх на тарілку, вистелену паперовим рушником. Накрийте готові млинці іншим шматком паперового рушника та відкладіть. З цієї кількості тіста має вийти 8 тонких млинців.
Приготуйте начинку. Розігрійте 20 г вершкового масла у великій сковороді. Покладіть 450 г шпинату в друшляк і залийте окропом; потім додайте його в сковороду. Пасеруйте шпинат, поки він не стане м’яким і значно не зменшиться в об’ємі.
Додайте до шпинату нарізані кубиками в’ялені помідори та чотири вичавлені зубчики часнику. Готуйте ще хвилину-дві, поки часник не випустить свій аромат.
Після цього часу додайте 450 г рікотти до шпинату та помідорів. Змішайте інгредієнти для начинки, доки сир не розподілиться рівномірно. Приправте сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Додайте чайну ложку мускатного горіха, ретельно перемішайте та вимкніть вогонь. Додайте кілька порваних або подрібнених свіжих листків базиліка. Перемішайте сковороду ще раз, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
Намажте кожен млинець однаковою кількістю начинки. Згорніть млинці рулетом або складіть їх на чотири частини. Перекладіть складені млинці у змащену маслом форму для запікання.
Приготуйте соус бешамель. У невеликій каструлі розтопіть столову ложку вершкового масла та додайте столову ложку борошна універсального призначення. Варіть борошно приблизно дві хвилини, постійно помішуючи, доки воно не почне виділяти ніжний горіховий аромат. Як тільки масло та борошно змішаються, зменште вогонь до мінімуму та додайте половину відкладеного молока. Енергійно помішуйте, доки інгредієнти повністю не з’єднаються. Потім додайте решту молока та, постійно помішуючи, варіть соус на середньо-слабкому вогні, доки він значно не загусне та не набуде консистенції заварного крему.
Приправте соус бешамель сіллю та перцем за смаком. Потім додайте ¾ чайної ложки мускатного горіха та ретельно перемішайте.
Вилийте приготований соус бешамель на млинці в жаростійкій формі, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Посипте зверху сиром.
Випікайте підготовлені млинці в розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці, використовуючи режим верхнього-нижнього нагрівання, протягом 20-25 хвилин. Вони будуть готові, коли сир розплавиться і стане золотисто-коричневим.
Вийміть спечені млинці з духовки та залиште приблизно на 10 хвилин, щоб вони трохи охолонули.
Готово! Можна подавати до столу та насолоджуватися вишуканим смаком.
Раніше портал Знай писав про салат з копченим сиром і морквою по-корейськи, який відлітає першим зі столу, рецепт-виручалочка.
Крім того, ми повідомляли про осінній яблучний пиріг на кефірі: простіше шарлотки, а смак – як у бабусі, рецепт.
Також портал інформував про вершковий грибний суп з крутонами: страва для осіннього вечора, яка зігріє не тільки шлунок, а й серце.