Зимові свята вже близько, і саме час створити атмосферу Нового року на вашій кухні. Ми пропонуємо простий і перевірений рецепт ароматних пряників, які не тільки чудово прикрасять святковий стіл, але й стануть чудовим подарунком для ваших близьких. Про це йдеться у YouTube-каналі відомого кулінара Лілії Цвіт.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Рецепт різдвяного печива
Інгредієнти на 50 штук:
- вершкове масло - 100 г;
- цукор - 100 г;
- мед – 100 г;
- кориця – 1 ч.л.;
- сіль - щіпка;
- сода - 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно - 180 г.
Для глазурі знадобиться:
- білок – 1 шт.;
- цукрова пудра – 170 г;
- лимонний сік – 0,5 ч.л.
Приготування:
У каструлі з’єднайте масло, цукор, мед і корицю. Підігрійте до кипіння, щоб всі інгредієнти розчинилися. Потім вимкніть вогонь, додайте соду і перемішайте.
Охолодивши суміш, додайте яйце і ретельно перемішайте. Потім всипте борошно і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник.
Коли тісто охолоне, розділіть його на три частини, кожну розтягніть і виріжте пряники у бажаній формі. Випікайте при температурі 180 градусів 5-7 хвилин.
Для глазурі збийте білок з цукровою пудрою та лимонним соком до пастоподібної консистенції. Прикрасьте пряники глазур'ю за бажанням.
- Раніше Знай публікував рецепт салату з макаронів з куркою та перцем : відповідь на питання про те, що приготувати, щоб було смачно, ситно, швидко та бюджетно.
- Також наш портал розповідав про ароматні шари з мандарином : рецепт десерту, який приносить Новий рік раніше терміну.
- Крім того, ми ділилися рецептом морквяного пирога, в який закохуєшся з першого шматка : затишок осені в кожній дитині, рецепт.