Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

700 г картоплі

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

25 г вершкового масла

2 ч. л. насіння фенхелю

600 г філе лосося

100 мл білого сухого вина

150 мл вершків

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 190 градусів.

2. Нарізаємо картоплю на кружечки і варимо в киплячій підсоленій воді майже до готовності. Зливаємо і промиваємо під холодною водою.

3. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і викладаємо рівним шаром половину картоплі, зверху знову змащуємо маслом і посипаємо половиною фенхелю. Солимо і перчимо рибу за смаком.

4. У мисці змішуємо вино, вершки і нарізаний кріп і заливаємо рибу. Зверху кладемо картоплю і змащуємо вершковим маслом. Посипаємо фенхелем, солимо і перчимо.

5. Запікаємо протягом 45-50 хвилин до рум'яної скоринки.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картопляного гратена з вершками.