Як відомо, чимало українців полюбляють домашню тушонку. Відтак, у мережі оприлюднили унікальний рецепт, який не тільки допоможе приготувати цей делікатес швидко, але й досить економно та смачно.

Так, для приготування тушонки потрібно:

  • 1 кг м'яса
  • 5 кг сала
  • лист лавровий
  • запашний перець (горошком)
  • чорний мелений перець
  • сіль

Тушонка

Як приготувати:

  1. М'ясо промиваємо, ріжемо на середні шматочки.
  2. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.  
  3. Беремо півлітрові банки - стерилізувати їх не треба, достатньо тепловій обробці при приготуванні.  
  4. Залізні кришки, якими будемо закочувати банки також стерилізувати не треба.
  5. На дно банок укладаємо по 1-2 лаврових листки, запашний перець, потім укладаємо м'ясо. 
  6. М'ясо не укладайте щільно, нехай виділився сік циркулює між шматками м'яса. 
  7. Не варто накладати повні банки, залишити 2-3 сантиметри вільного місця до краю банки, інакше їх вміст почне витікати.

Тушонка

Популярні новини зараз

Найсильнішими відьмами стають ці знаки Зодіаку — дізнайся, чи володієш таємними магічними здібностями

У Львові пенсіонерка "відключилася" на зупинці, рідних шукають по всьому місту: "Чия бабуся?"

Тренер "Зважених та щасливих" Узєлков показав найбільш вперту і мотивовану ученицю: "Було 210 кілограмів, стало 163"

Набила обличчя і відірвала яйце: сільська доярка жорстко розправилася з ґвалтівниками

Показати ще
  1. Для страховки знизу в духовці поставте деко і налийте трохи води. 
  2. Банки прикриваємо залізними кришками і поміщаємо їх в холодну духовку. 
  3. Духовку розігріваємо до 250 градусів.
  4. Стежимо за м'ясом, м'ясо закипіло, знижуємо температуру до 150 градусів і тушкуємо його 3 години.  
  5. М'ясо не повинно варитися, а має нудитися.
  6. Поки м'ясо гаситься, витоплюємо жир.
  7. Сало ріжемо на маленькі шматочки, кладемо його на сковороду або в жаровню і витоплюємо жир на малому вогні. 
  8. М'ясо готове, заливаємо його зверху витоплений жиром.  
  9. Хто любить жирну тушонку, сало можна відразу класти в банку разом з м'ясом.
  10. Виймаємо банки з духовки і закочує їх.
  11. Банки перевертаємо, перевіряємо на герметичність, потім перевертаємо їх назад.
  12. Після охолодження сік повинен бути знизу, а красива шапочка з жиру вгорі.  
  13. Зберігається тушонка дуже добре навіть при кімнатній температурі.
  14. Є можливість зберігати в прохолодному місці, дуже добре, зберігайте там.
  15. Зберігається тушонку не більше року, вона просто з'їдається набагато раніше.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, опубліковано простий рецепт справжнього узбецького плову. 

Як повідомляв Знай.uaукраїнцям порадили, як готувати смачні цукерки вдома під час карантину. 

Також Знай.ua писав, що знайдено рецепт Єгипетського торта, який смачніше за "Наполеон".