Мафін – це маленька, округлої форми випічка, яка буває, як солодка, так і солона. Особливість яєчних мафінів в тому, що вони дуже швидко і просто готуються. Такий сніданок припаде до смаку кожному, як швидка і поживна їжа, а головне – дуже смачна. Нижче наведено рецепт на 3 порції.

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 1 помідор
  • 1 болгарський перець
  • 4-5 шт. печериць
  • 1 ст. л. борошна
  • 50 г сир (будь-який твердий)
  • сіль за смаком
  • декілька шматочків бекону
  • 1 цукіні або кабачок

Яєчні мафіни, скріншот: YouTube
Яєчні мафіни, скріншот: YouTube

Складники для мафінів можна комбінувати за смаком, випічка може бути виключно з беконом чи грибами, або просто овочева. Все залежиться від особистих вподобань.

Приготування

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Кабачок, помідор, перець і гриби помити і порізати на невеликі кубики. Всі овочі змішати в окремій місткості. Твердий сир потерти на великій тертці. Розігрійте духовку до 140-150 градусів. У мисці збити яйця за допомогою вінчика, додати до них тертий сир і борошно. Все добре перемішати.

Яєчні мафіни, скріншот: YouTube
Яєчні мафіни, скріншот: YouTube

Яєчні мафіни, скріншот: YouTube
Яєчні мафіни, скріншот: YouTube

Для приготування мафінів з беконом, м'ясо необхідно спершу приготувати. Максимально тоненькі шматочки сирого бекону обсмажити на попередньо розігрітій сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії до золотистої скоринки. Тоді бекон подрібнити ножем або поламати руками.
У силіконові або металеві форми, змащені олією, насипати однакову кількість овочів і залити яєчною сумішшю. Запікати в духовці протягом 15-20 хвилин, або поки мафіни сильно не збільшаться в розмірах. Перш ніж вийняти випічку з форми, необхідно дати їй трохи остигнути.

Яєчні мафіни, скріншот: YouTube
Яєчні мафіни, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно — рецепт ідеальних сирників на всю родину. Простий рецепт приготування сирників від Євгена Клопотенка

Як повідомляв портал "Знай.ua", швидка і неймовірно апетитна запіканка — як приготувати фаршировані макарони під соусом. Один з найсмачніших та перевірених варіантів приготування макаронів

Також "Знай.ua" писав, апетитні, соковиті та хрусткі — найкращий рецепт для приготування чебуреків вдома