Знаменитий французький білий соус Бешамель залишається одним з найпопулярніших соусів попри те, що його
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБешамель може бути відмінною заправкою для низькокалорійних салатів або необхідним інгредієнтом в приготуванні, наприклад, супів, лазаньї, жульєну та інших страв. А добавки з ароматних трав або насіння, овочів, фруктів, сиру кожен раз даватимуть нові відтінки смаку.
Інгредієнти:
- Молоко - 900 мл
- Мука пшенична - 75 г
- Масло вершкове - 75 г
- Сіль - 1/2 ч. л
- Мускатний горіх - 1/3 ч.л
- Чорний перець
Приготування
У каструлі на маленькому вогні розтопити вершкове масло. Всипати туди борошно і перемішати, продовжуючи нагрівати суміш. Невеликими порціями влити 300 мл холодного молока, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Перемішати соус до однорідності. Потроху влити решту молока і добре перемішати. Слід врахувати, що кількість молока залежить від бажаної густоти соусу. Крім того, після охолодження соус загусне.
Далі довести соус до кипіння, постійно помішуючи, і варити 5 хвилин на слабкому вогні. Приправити Бешамель сіллю, перцем і мускатним горіхом за смаком. Вкінці покласти шматочок вершкового масла (30-50 г), перемішати і накрити каструлю кришкою. Соус повинен вийти однорідним, без грудок, однак, якщо цього не вдалося уникнути — його можна протерти через сито.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно —
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав, смачніше, ніж у McDonald’s і жодної шкоди для фігури —