Рецептом смачної порційної
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Борошно - 360 г
- Розпушувач - 10 г
- Яйця -3 шт.
- Цукор - 200 г
- Цукор ванільний - 10 г
- Сметана (приблизно 250 г) - 1 склянка
- Апельсин (цедра та сік) - 1 шт.
- Сік лимону — за смаком
- Цукрова пудра - 1 склянка
- Сіль - 1 дрібка
Приготування
Кекси: У мисці з'єднайте яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Завжди кладіть у тісто сіль, навіть якщо готуєте десерт, оскільки вона просто необхідна для балансу смаку в будь-який випічці, радить Клопотенко. Добре розітріть всі інгредієнти вінчиком до білого кольору, але не збивайте до пишної піни. Додайте сметану і добре перемішайте вінчиком до однорідності.
Натріть на дрібній тертці цедру апельсина, далі вичавіть у миску сік половини апельсина. Краще за все вичавити сік у стакан та процідити через сито. Тепер додайте борошно з розпушувачем і добре все перемішайте. Повинно вийти досить густе тісто, але воно все ще має залишатися текучим. Форми наповніть тістом на 2/3 і відправте їх у духовку з температурою 180 градусів на 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Кексам потрібно дати деякий час, щоб охолонути.
Глазур: У миску з цукровою пудрою вичавіть 1-2 ст. л. соку апельсина та добре перемішайте. Консистенцію можна регулювати соком лимона за своїм смаком. Готові остиглі кекси змастіть пензликом або полийте глазур'ю. Подавати до столу після того, як вони трохи підсохнуть.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно —
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,