Складно знайти українця, у якого немає теплої історії з чебуреками. Ця страва з кримськотатарської кухні може нагадати про море, відпочинок і дитинство. Хорошою новиною є те, що чебуреки абсолютно реально приготувати вдома. Більше того, у чебурека є брат - янтик: цей “пиріжок” готується так само як і чебурек, проте смажиться не у гарячій олії, а на сковороді без жодного жиру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт чебуреків (інгредієнтів на 15 порцій):
Пшенична мука 600 г
Вода 300 мл
Баранина 400 г
Цибуля ріпчата 2 шт
Сіль, перець за смаком
Масло рослинне 700 мл
Просійте муку, додайте 1 ч.л. Солі, зробіть всередині ямку і налийте туди води. Замесіть туге, проте еластичне тісто, накрийте його плівкою і залиште на 20-30 хв.
Накришіть цибуль дрібними кубиками, трішки посоліть і помніть, щоб отримати сік. Додайте до цибулі фарш, трішки води, солі і перцю. Ваш фарш має вийти трішечки рідким.
Розділіть тісто на рівні частини, кожну частинку скрутіть у кульку і обдайте мукою. Потім кожну кульку розкатайте у тонесенький “млинець”. На одну половину викладіть фарш і накрийте його його іншою половинкою. Краї защіпніть, постарайтесь не залишати всередині повітря.
У глибокій сковороді розігрійте олію. Чебуреки мусять обсмажитись з обох боків до золотистого кольору.
Янтик за рецептом Євгена Клопотенка ( інгредієнти на 4 порції)
Інгредієнти:
400 г яловичини
40 г вершкового масла
1 дрібка зіри
1 дрібка кмину
Сіль за смаком
250 г борошна
80 мл води
1 ч.л. Соняшникової олії
0,5 ч.л. солі
Змішайте усі інгредієнти для тіста у місці до однорідного стану, після чого перекладіть тісто на робочу поверхню та вимесіть до пружності. Після цього загорніть тісто у плівку та поставте у холодильник на 30 хв.
В іншій мисці змішайте фарш, зіру і сіль.
Розділіть ваше тісто на чотири частинки, кожну яких розкачайте у тонкий “млинець”. На одну половинку тіста кладете начинку, іншою - закриваєте. Краї защіпніть за допомогою виделки.
На розігріту пательню без жиру кладіть ваш янтик і обсмажуйте з кожного боку по 5-7 хвилин. Коли тісто матиме коричневий відтінок - янтик готовий.
Покладіть гарячий янтик на тарілку і змастіть вершковим маслом з обох боків. Янтик розкриє свій аромат, а тісто оживе.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Не сумуй, кебаб скуштуй - топ-5 найкращих рецептів з Азербайджану для експериментів на карантині.
Також "Знай.ua" писав, Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома.