Турецькі страви з баклажанів вражають своєю різноманітністю. Гостинні турецькі кухарі завжди готові подати до столу смажені, запечені, начинені м'ясним або овочевим фаршами баклажани. З їхньої м'якоті роблять ніжне пюре, начинку для випічки і ароматні соуси. Одна з найпростіших страв — печеня з баклажанів по-турецьки. Нижче описано рецепт на 6 персон. Час приготування - 1 година.

Інгредієнти:

  • баклажани - 6 шт.
  • яловичина - 350 г
  • цибуля - 1 шт.
  • перець гострий зелений - 2 шт.
  • томатна паста - 1 ст л.
  • перець червоний пластівцями - 2 ч.л
  • сіль - за смаком
  • часник - 1 шт.
  • помідори - 2 шт
  • оливкова олія - 10 ст.л.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Приготування:

Яловичину наріжте дрібними шматочками, поставте у сотейник на середній вогонь. Варіть у власному соку, потім додайте склянку води і варіть до повного її википання. М'ясо повинно стати трохи м'яким, тому регулюйте час варіння залежно від якості яловичини.

Популярні новини зараз
Банки встановили ліміти на зняття грошей За кермо не всім тепер можна: які вікові обмеження запровадили для водіїв в Україні Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон Велике місто може опинитися в напівоточенні: українцям загрожують серйозні бомбардування
Показати ще

Підготовка баклажанів: спочатку частково зріжте шкіру зеброю. Потім наріжте кубиками і покладіть у підсолену холодну воду на 10 хвилин. Поки баклажани відстоюються у воді, наріжте цибулю і перець. Тоді обжарте їх на оливковій олії до напівготовності. Додайте спеції, сіль та м'ясо. Продовжуйте обжарювати на маленькому вогні протягом 5-10 хвилин.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Окремо обжарте баклажани. Трохи потоміть їх на маленькому вогні з закритою кришкою - вони стануть м'якими і трохи вологими. Тепер можна додати олію і обжарити помішуючи 7-10 хв, посолити.

Приготування соусу для заливки:

На підігрітій олії обжарити томатну пасту, енергійно помішуючи протягом 2-3 хв. Потім залити її гарячою водою - 1,5 - 2 склянки. Прокип'яти 1-2 хв, помішуючи.

З'єднати баклажани з м'ясом, залити соусом і прикрасити свіжими помідорами. Відправте у розігріту до 220 градусів духовку на 20-30 хвилин. Як гарнір найкраще подавати розсипчатий рис або картопляне пюре.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це надзвичайно швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними