Турецькі страви з баклажанів вражають своєю різноманітністю. Гостинні турецькі кухарі завжди готові подати до столу смажені, запечені, начинені м'ясним або овочевим фаршами баклажани. З їхньої м'якоті роблять ніжне пюре, начинку для випічки і ароматні соуси. Одна з найпростіших страв — печеня з баклажанів по-турецьки. Нижче описано рецепт на 6 персон. Час приготування - 1 година.

Інгредієнти:

  • баклажани - 6 шт.
  • яловичина - 350 г
  • цибуля - 1 шт.
  • перець гострий зелений - 2 шт.
  • томатна паста - 1 ст л.
  • перець червоний пластівцями - 2 ч.л
  • сіль - за смаком
  • часник - 1 шт.
  • помідори - 2 шт
  • оливкова олія - 10 ст.л.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Приготування:

Яловичину наріжте дрібними шматочками, поставте у сотейник на середній вогонь. Варіть у власному соку, потім додайте склянку води і варіть до повного її википання. М'ясо повинно стати трохи м'яким, тому регулюйте час варіння залежно від якості яловичини.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Підготовка баклажанів: спочатку частково зріжте шкіру зеброю. Потім наріжте кубиками і покладіть у підсолену холодну воду на 10 хвилин. Поки баклажани відстоюються у воді, наріжте цибулю і перець. Тоді обжарте їх на оливковій олії до напівготовності. Додайте спеції, сіль та м'ясо. Продовжуйте обжарювати на маленькому вогні протягом 5-10 хвилин.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Окремо обжарте баклажани. Трохи потоміть їх на маленькому вогні з закритою кришкою - вони стануть м'якими і трохи вологими. Тепер можна додати олію і обжарити помішуючи 7-10 хв, посолити.

Приготування соусу для заливки:

На підігрітій олії обжарити томатну пасту, енергійно помішуючи протягом 2-3 хв. Потім залити її гарячою водою - 1,5 - 2 склянки. Прокип'яти 1-2 хв, помішуючи.

З'єднати баклажани з м'ясом, залити соусом і прикрасити свіжими помідорами. Відправте у розігріту до 220 градусів духовку на 20-30 хвилин. Як гарнір найкраще подавати розсипчатий рис або картопляне пюре.

Печеня з баклажанів по-турецьки
Печеня з баклажанів по-турецьки

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це надзвичайно швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними