Турецькі страви з баклажанів вражають своєю різноманітністю. Гостинні турецькі кухарі завжди готові подати до столу смажені, запечені, начинені м'ясним або овочевим фаршами баклажани. З їхньої м'якоті роблять ніжне пюре, начинку для випічки і ароматні соуси. Одна з найпростіших
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- баклажани - 6 шт.
- яловичина - 350 г
- цибуля - 1 шт.
- перець гострий зелений - 2 шт.
- томатна паста - 1 ст л.
- перець червоний пластівцями - 2 ч.л
- сіль - за смаком
- часник - 1 шт.
- помідори - 2 шт
- оливкова олія - 10 ст.л.
Приготування:
Яловичину наріжте дрібними шматочками, поставте у сотейник на середній вогонь. Варіть у власному соку, потім додайте склянку води і варіть до повного її википання. М'ясо повинно стати трохи м'яким, тому регулюйте час варіння залежно від якості яловичини.
Підготовка баклажанів: спочатку частково зріжте шкіру зеброю. Потім наріжте кубиками і покладіть у підсолену холодну воду на 10 хвилин. Поки баклажани відстоюються у воді, наріжте цибулю і перець. Тоді обжарте їх на оливковій олії до напівготовності. Додайте спеції, сіль та м'ясо. Продовжуйте обжарювати на маленькому вогні протягом 5-10 хвилин.
Окремо обжарте баклажани. Трохи потоміть їх на маленькому вогні з закритою кришкою - вони стануть м'якими і трохи вологими. Тепер можна додати олію і обжарити помішуючи 7-10 хв, посолити.
Приготування соусу для заливки:
На підігрітій олії обжарити томатну пасту, енергійно помішуючи протягом 2-3 хв. Потім залити її гарячою водою - 1,5 - 2 склянки. Прокип'яти 1-2 хв, помішуючи.
З'єднати баклажани з м'ясом, залити соусом і прикрасити свіжими помідорами. Відправте у розігріту до 220 градусів духовку на 20-30 хвилин. Як гарнір найкраще подавати розсипчатий рис або картопляне пюре.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,