Фахітас - це страва з кукурудзяного або пшеничного коржика-тортильї, в який складається різноманітна овочево-м'ясна суміш. Особливий характер страві надають соуси - це може бути гуакамоле, піко-де-гайо, чавлена квасоля чи навіть просто сметана. Фахітас найчастіше збирають самі на своїй тарілці, особисто вибравши начинки та їх кількість. Ця страва дещо нагадує шаурму, але її походження зовсім відмінне. Приготувати фахітас вдома дуже просто, головне не соромитися на приправи.

Інгредієнти (на 3 персони)

Яловича діафрагма ½ кг (замість яловичини можна взяти курку)

Білий цибулю 100 г

Червоний солодкий перець ½ штуки

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

Жовтий солодкий перець ½ штуки

Зелений солодкий перець ½ штуки

Зелений перець чилі ½ штуки

Червона консервована квасоля ½ банки

мелений кумін

Мелений перець чилі

солодка паприка

Сметана 200 г

кінза

тортильї 3 штуки

сіль

Фахитас, фото из свободных источников
Фахитас, фото из свободных источников

Приготування:

Змішати сік одного лайма, чайну ложку куміну, меленого чилі, червоний солодкий перець, чорний перець, сіль і 80 мл рослинної олії. Обмазати цією сумішшю м'ясо і залишити маринуватися протягом 8 годин.

Замариноване м'ясо обсмажити на грилі до рум'яної скоринки. Потім нарізати великою соломкою.

Нарізати цибулю і перець великою соломкою, обсмажити їх на рослинній олії, додати м'ясо, сіль, перець, кумін. Швидко обсмажити, щоб овочі залишилися хрусткими.

Квасолю розім'яти виделкою разом зі столовою ложкою рослинної олії і куміном, посолити за смаком.

Подавати з підсушеними на сухій сковороді тортильями, поруч поставити миску зі сметаною і м'ятою квасолею. Прикрасити листям кінзи (також сюди підійде й гуакамоле).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.

Як повідомляв портал Знай.ua, Party на Прикарпатті — гуцульський гуляш для справжніх козаків.

Також Знай.ua писав, Домашній натуральний сир з зеленню – після цього рецепту ви забудете про магазинний.