Простий у приготуванні суп-десерт з додаванням кураги здатний освіжити у теплу погоду, особливо якщо його подати охолодженим. Щобільше, не знадобляться якісь особливі продукти — фактично все є на кожній кухні. Та й часу для приготування
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- молоко - 500 г
- курага - 100
- цукор коричневий - 0,5 ст. ложки
- ванільний цукор - 2 дрібки
- сіль гімалайська - 1 дрібка
- хліб - 3 шматки
- лимонна цедра — за смаком
Приготування:
Курагу промити і почекати поки стече вода. З хліба зрізати скоринки, для прикрашання можна їх фігурно вирізати. Курагу нарізати соломкою, або як вам більше до вподоби. В молоко покласти курагу та нарізаний хліб. Змішати цукор, сіль, ваніль і за бажанням лимонну цедру. Покласти їх у каструлю. Прогріти до розчинення цукру і розм'якшення кураги.
Варто нагадати про користь кураги. Курага містить багато калію, тому вона добре впливає на серцево-судинну систему. Сухофрукт часто рекомендують їсти після інфарктів та інсультів для відновлення організму. Курага багата вітамінами групи В (В1 і В2), А, С, РР. Містить кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій — вони зміцнюють кісткову тканину в організмі і підтримують імунітет. Клітковина нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, позбавляє від закрепів. А також виводить токсини і шлаки з організму та очищає печінку.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,