Кекси з шоколадом, ваніллю, ягодами вийдуть за цими рецептами повітряними та апетитними. Мафіни готують у розігрітій духовці при 180 °C. Для випікання у форму можна викласти паперові кошики або пекарський папір. Готовність перевіряйте зубочисткою — вийнята з випічки паличка повинна залишитися чистою і сухою.

Мафіни "Подвійний шоколад"

Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 150 г какао-порошку;
  • 150 г цукру;
  • 1 столова ложка розпушувача;
  • ¹⁄₂ чайної ложки солі;
  • 30 г вершкового масла;
  • 300 мл молока;
  • 80 мл рослинної олії;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 160 г рубаного шоколаду.

Шоколадні кекси, скріншот: YouTube
Шоколадні кекси, скріншот: YouTube

Приготування:

У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, цукор, розпушувач і сіль. Окремо з'єднайте розтоплене вершкове масло, молоко і рослинну олію. Злегка збийте яйця з ваніллю і додайте до рідкої суміші. Влийте отриману масу до борошняної і швидко перемішайте.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

Будуть помітні грудочки, це нормально. Важливо не вимішувати довго, інакше маса вийде тугою, а кекси щільними. Акуратно введіть майже весь рубаний шоколад. Обережно викладіть тісто у форму для мафінів, заповнюючи на три чверті. Зверху прикрасити кекси шоколадною крихтою. Випікати 18–20 хвилин.

Ванільні мафіни

Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • ¹⁄₂ чайної ложки солі;
  • 120 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 120 мл молока;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту або 1½ г ваніліну.

Ванільні кекси, скріншот: YouTube
Ванільні кекси, скріншот: YouTube

Приготування:

Просійте борошно, розпушувач і сіль в глибоку миску. Міксером перемеліть розм'якшене масло 30 секунд. Поступово додайте цукор і збивайте 3–4 хвилини до розчинення. Додавайте яйця по одному. Пробивайте, поки маса не стане світлою.

Змішайте молоко і ваніль, з'єднайте з яєчною сумішшю. Додайте просіяне борошно в чотири прийоми. Перемішайте до однорідності. Розподіліть тісто по формочках, заповнивши кожну на три чверті. Випікайте 20–25 хвилин.

Мафіни з чорницею

Інгредієнти:

  • 120 г вершкового масла;
  • 240 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 120 мл молока;
  • 240 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • ¹⁄₂ чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • ¹⁄₄ чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • 200 г свіжої або замороженої чорниці.

Кекси з чорницею, скріншот: YouTube
Кекси з чорницею, скріншот: YouTube

Приготування:

З'єднайте міксером вершкове масло і цукор до однорідності. Продовжуючи збивати, додайте яйця по одному, влийте молоко. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль і прянощі. Висипте суху суміш в рідку і акуратно перемішайте до однорідності. Додайте в тісто чорницю, рівномірно розподіліть.

Заморожені ягоди розморожувати не треба. Щоб чорниця не опустилася на дно кексу, присипте її ложкою борошна і злегка перемішайте. Після цього додайте в тісто. Заповніть форми для мафінів на дві третини. Випікайте 20 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить