Спробувавши картоплю за цим рецептом захочеться назавжди забути про жирну просочену олією фрі. Домашня картопелька виходить хрусткою зовні і м'якою всередині. У духовці вона надувається як кулька. Підійде, як на перекус, так і гарнір до основної страви.
Картоплю ретельно миємо, протираємо насухо рушником і розрізаємо навпіл, або на три рівні часточки, залежно від розміру бульб. Чистити її не потрібно. Картоплини ретельно натираємо сіллю — саме у цьому і полягає секрет здуття. Сіль вступає в реакцію з картопляним соком і надуває її зсередини.
Викладаємо скибочки на деко, посипаючи зверху улюбленими приправами. Випікаємо в розігрітій до 200°C духовці протягом 40 хвилин. Щоб картопля як слід надулася, треба дати їй відпочити 15 хвилин всередині теплої духовки.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше