Якщо є бажання посмакувати з рибки, але не хочеться розбиратися у складних рецептах, то ідеальним варіантом буде запечений короп в сметанному соусі. За цим рецептом приготувати рибу дуже просто, а в результаті вона вийде ніжною, буквально танутиме в роті. Запечений короп не забере багато часу на приготування і стане родзинкою вашого вечері.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Короп - 1 шт.
- Сметана - 300 г
- Біле напівсухе вино - 300 мл
- Часник - 5 зуб.
- Оливкова олія - 5 ст. л.
- Сіль - 2 ст. л.
- Петрушка - 1 ст. л.
- Прованські трави — за смаком
- Чорний перець (мелений) - за смаком
Приготування:
Великого коропа почистити і випатрати. Тоді нарізати рибу шматками та натерти їх сіллю і перцем за смаком. Видавити часник через прес і змішати його з маслом. Туди ж додати сушену петрушку. Ароматну суміш вилийте на карпа і залишити на 15 хвилин, щоб добре замаринувався. У цей час розігрійте духовку до 200 градусів.
Тепер потрібно приготувати сметанний соус. Сметану 30%-ї жирності перемішайте з білим сухим вином. За смаком можна додати прованські трави. Форму для запікання змастіть маслом. На дно викладіть шматки коропа та залийте їх сметанним соусом. Готувати страву слід 35–40 хвилин. У процесі двічі полийте карпа соусом. Запечений короп у сметані не вимагає гарніру, але за бажанням можна подавати його з відварним рисом або картоплею.
Обов’язково підпишись на наш канал у , аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, . Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини
Як повідомляв портал "Знай.uа", . Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці
Також Знай.uа" писав,