Наближається літо, а з ним і спекотна погода — саме пора для освіжаючого морозива. Оскільки якісне та натуральне морозиво складно знайти у магазинах, пропонуємо приготувати його вдома. Його можна приготувати з йогурту, в якому більше кальцію, пробіотиків, протеїну та інших корисних компонентів. Крім того, йогурт менш калорійний, тому смакувати таким морозивом можна й на
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт замороженого йогурту
Інгредієнти:
- 150 г йогурту
- 2 ст. л. меду
- 3 ст. л. лимонного соку
Для приготування порції чистого фрогурту потрібно лише збити йогурт з медом і поставити суміш в морозилку.
Полуничний заморожений йогурт
Інгредієнти:
- полуниця (заморожена) - 70 г
- йогурт - 70 г
- мед -1 ст. л. з гіркою
- лимонний сік - 1,5 ст. л.
Полуницю і йогурт у співвідношенні 50 на 50 збийте з медом і лимонним соком до кремової консистенції. Важливо, щоб полуниця була замороженою. Поставити фрогурт в морозилку у формочці і заморожувати не менше 6 годин, а краще на всю ніч.
Морозиво з йогурту з тропічним смаком
Інгредієнти:
- йогурт - 70 г
- заморожені шматочки ананаса - 70 г
- мед - 1 ст. л.
- лимонний сік - 1 повна чайна ложка
- кокосова стружка — за смаком
Візьміть рівне співвідношення йогурту і заморожених шматочків ананаса і збийте з медом та лимонним соком. В ананасі є досить кислинки, тому потрібно бути обережним. Потім додайте кокосову стружку за смаком — її можна трохи обсмажити перед цим.
Шоколадно-бананове морозиво з йогурту
Інгредієнти:
- банан (заморожені шматочки) - 100 г
- йогурт - 70 г
- какао-порошок - 1 ст. л
- мед - 1 ст. л
- ванільний екстракт — за смаком
Візьміть заморожені шматочки банана, додайте до них йогурт, какао-порошок і мед. Збийте все разом у блендері до консистенції шоколадного мусу. Додавши крапельку ванільного екстракту, морозиво стане ще більш м'яким і ароматним.
Морозиво з йогурту з манго і лаймом
Інгредієнти:
- манго (заморожений м'якуш) - 100 г
- йогурт - 70 г
- мед - 1-2 ст. л
- сік лайма або лимона - 1 ст. л.
- цедра лимона — за смаком
Візьміть заморожену м'якоть манго, йогурт, мед і 1 сік лайма або лимона. Збийте все в блендері і додайте трохи цедри у вже готовий десерт.
Вершкове морозиво з йогурту
Інгредієнти:
- йогурт - 150 г
- вершковий сир - 50-70 г
- мед - 1 ст. л
- ванільний екстракт - 1 ч. л.
Морозиво не містить фруктів, тому знадобиться більше йогурту. Візьміть йогурт, змішайте з вершковим сиром, додайте мед і ванільний екстракт. Збивайте пару хвилин, після чого десерт з йогурту можна заморожувати. У ньому доречно виглядатимуть невеликі кольорові цукерки або посипання для тортів. Мед потрібен не тільки для додавання солодкості, оскільки цукор в рідкому вигляді перешкоджає утворенню великих кристалів льоду.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,