Рецепт смачного заливного пирога з полуницею актуальний саме у час, коли починається сезон полуниці. Приготувати приголомшливу випічку не складе жодних труднощів за цим простим рецептом. Цей спосіб максимально простий і не дуже витратний. Коли є полуниця, готувати такий пиріг — одне задоволення.

Інгредієнти для тіста:

  • 400 г борошна
  • 100 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача

Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube
Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube

  • 200–300 г полуниці

Приготування:

Для приготування тіста для заливного пирога потрібно змішати борошно і розпушувач, просіявши їх. В окремій місткості збиваємо яйця та цукор. Потім додати в яйця вершкове масло і все ретельно збити. Сюди ж додаємо борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.

Тепер змішуємо всі інгредієнти для заливки і збиваємо їх до однорідної маси. Миємо і висушуємо полуницю. Тісто розкачати за формою, роблячи невеликі бортики. Зверху на тісто вилити сметанну заливку та викласти полуницю. Пиріг випікати у розігрітій духовці 45 хвилин, постійно поглядаючи за ним. Тоді вимкнути духовку і дати пирогу постояти там ще хвилин 30.

Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube
Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить