Всім відомо, що буряк відмінно чистить організм від шлаків. Нирки звільняються від каменів, кишечник від гнильного бродіння, судини від закупорок, а печінку від усього непотрібного.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ два способи приготування бурякового квасу: бездріжджовий і дріжджовий.
Бездріжджовий спосіб є більш довгим: квас приготується через три-п'ять діб. При дріжджовому способі квас буде готовий через добу-дві. Такий квас варто пити холодним.
1 спосіб
Інгредієнти:
– 500 г буряків
– 3 л води
– 50 г житнього хліба
– 10 г дріжджів
– 100 г цукру
Сирий буряк потрібно промити, очистити, нарізати тонкими скибочками і підсушити в духовці. Потім залити невеликою кількістю гарячої води і варити до готовності. Відвар злити, долити решту кип'ячену воду, покласти чорний хліб, цукор, дріжджі і залишити на 1-2 дні в теплому місці для бродіння. Потім квас процідити і охолодити.
2 спосіб
Інгредієнти:
– 1 буряк
– 2 л води
– 4 столові ложки цукру
– 1 хліб житній
Очищений буряк потрібно дрібно порізати або подрібнити, помістити в скляну банку, залити кип'яченою водою, додати цукор і скоринку житнього хліба. Банку закрити марлею і залишити для бродіння на 3 дні. Після цього квас слід процідити, розлити в пляшки, закупорити і охолодити.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо
Як повідомляв портал Знай.uа, з'явився рецепт рулету лаваша з яблуками – крутіше будь-якого штруделя з простих інгредієнтів.
Також портал Знай.uа писав, які кулінарні шедеври не змусять стояти біля плити цілий день.