Всім відомо, що буряк відмінно чистить організм від шлаків. Нирки звільняються від каменів, кишечник від гнильного бродіння, судини від закупорок, а печінку від усього непотрібного.

Є два способи приготування бурякового квасу: бездріжджовий і дріжджовий.

Бездріжджовий спосіб є більш довгим: квас приготується через три-п'ять діб. При дріжджовому способі квас буде готовий через добу-дві. Такий квас варто пити холодним.

буряковий квас, фото Pxhere
буряковий квас, фото Pxhere

1 спосіб

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Інгредієнти:

– 500 г буряків

– 3 л води

– 50 г житнього хліба

– 10 г дріжджів

– 100 г цукру

Сирий буряк потрібно промити, очистити, нарізати тонкими скибочками і підсушити в духовці. Потім залити невеликою кількістю гарячої води і варити до готовності. Відвар злити, долити решту кип'ячену воду, покласти чорний хліб, цукор, дріжджі і залишити на 1-2 дні в теплому місці для бродіння. Потім квас процідити і охолодити.

2 спосіб

Інгредієнти:

– 1 буряк

– 2 л води

– 4 столові ложки цукру

– 1 хліб житній

Очищений буряк потрібно дрібно порізати або подрібнити, помістити в скляну банку, залити кип'яченою водою, додати цукор і скоринку житнього хліба. Банку закрити марлею і залишити для бродіння на 3 дні. Після цього квас слід процідити, розлити в пляшки, закупорити і охолодити.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо рецепт вівсяного киселю для боротьби із зайвими кілограмами.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явився рецепт рулету лаваша з яблуками – крутіше будь-якого штруделя з простих інгредієнтів.

Також портал Знай.uа писав, які кулінарні шедеври не змусять стояти біля плити цілий день.