Квас — улюблений літній напій багатьох. У жарку пору року він часто незамінний. Однак не обов'язково купувати цей освіжаючий напій — його легко можна зробити вдома. Для приготування квасу буде потрібно мінімум інгредієнтів і часу. До того ж завдяки вмісту вітамінів і мікроелементів він зміцнює імунітет і покращує обмін речовин.

Інгредієнти:

  • 5 л води
  • 2 ст. л. цикорію (без смакових добавок)
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 650 г цукру
  • 6 г дріжджів

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Приготування:

В холодній воді з'єднуємо цикорій, лимонну кислоту і цукор. Все ретельно перемішуємо, поки інгредієнти не розчиняться. Ставимо на плиту, а після закипання відключаємо вогонь і залишаємо остигати до кімнатної температури. Потім висипаємо у напій половину 11-грамової пачки дріжджів.

Популярні новини зараз
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Квас має настоюватися протягом 3-4 годин до появи піни. Після того, як з'явиться піна, пробуємо його на смак. На цьому етапі він вже повинен бути на смак як квас, але поки що не холодний. Далі розливаємо його в тару і ставимо в холодильник для охолодження.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з манкою, морепродуктами та солоними огірками — несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували. Оригінальні рецепти омлетів

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним