Малосольні огірки в абхазькому варіанті приготування виходять надзвичайно хрусткими. В Абхазії їх подають до картоплі та м'ясних страв, а також додають до салатів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Огірки - 1 кг
- Сіль - 2 ст. л.
- Вода - 1 л
- Часник - 4 зуб.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Корінь петрушки - 1 шт.
- Перець чилі - 1 шт.
- Базилік - 1 трісок.
- Кріп - 1 трісок.
- Чабер - 1 трісок.
- Коріандр - 1 трісок.
- Селера - 2 шт.
- Черемша - 2 шт.
- Листя вишні - 2 шт.
- Листя смородини - 2 шт.
- Буряк - 1 шт.
- Листя кропиви - 2 шт.
Приготування:
Доведіть до кипіння воду і додайте в каструлю корінь петрушки і лавровий лист. Накрийте розсіл кришкою і проваріть 15 хв. Тепер остудіть заливку. Помийте огірки і викладіть їх у посуд для засолу. Найкраще використовувати глиняний горщик або скляну банку.
Прянощі розітріть у ступці, часник натріть на дуже дрібній тертці і змішайте зі спеціями. Наріжте буряк і селеру скибочками або дуже дрібно. А можна просто покласти цілі гілочки селери.
Викладіть приправи, буряк, селеру, пекучий перець, листя кропиви, вишні та черемші на огірки. Залийте все заливкою і накрийте кришкою. Для засолювання огірки потрібно залишити на 1 добу при кімнатній температурі.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,