Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ідеального сніданку, а саме приготуванням яєць Бенедикт. Кулінар пропонує приготувати яйця на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом Ґоландез. Детальний рецепт Ектор Хіменез-Браво виклав на своїй сторінці в Instagram.

"Ідеальний сніданок для ідеального ранку? Яйця Бенедикт на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом Ґоландез. Це одночасно найсмачніша страва, що асоціюється з відпусткою та сонцем, закоханістю та літом! Готові англійські мафіни можна зберігати в морозилці та розігріти у тостері коли заманеться" Ектор Хіменез-Браво

Ектор Хіменез-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Ектор Хіменез-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Інгредієнти:

  • 2 ¼ ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 250 мл сироватки (або теплого молока з 1 ч.л. лимонного фрешу)
  • 100 грамів вершкового масла кімнатної температури
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ч. л. солі
  • 450 грамів борошна розділеного та ще трохи зверху
  • Олія для змащування
  • Кукурудзяна крупа

Приготування:

Змішайте дріжджі з цукром та 200 мл теплої води. Дайте пройти реакції до утворення піни приблизно 5 хвилин. У міксері з насадкою крюк до суміші додайте сироватку (або молоко з лимонним соком), вершкове масло, олію, сіль та борошно і збийте все разом на низькій швидкості кілька хвилин. В результаті тісто повинно відходити від стінок. Потім на середній швидкості ще 5 хвилин — тісто вийде досить вологе.

Змастіть олією посудину та викладіть у неї тісто, накрийте плівкою теж змащеною олією та поставте у холодильник на ніч. Присипте кукурудзяною крупою два деко застелених пергаментом. Змажте олією робочу поверхню та розділіть тісто на 12 рівних частин. Працювати треба з одним шматочком одночасно. Загорніть тісто всередину з чотирьох сторін та покладіть у деко на пергамент, і так з усіма решту.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Мафіни, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Мафіни, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Присипте кожний мафін кукурудзяною крупою, закрийте плівкою, змащеною олією та залиште вирости вдвічі при кімнатній температурі 1 годину. Приготуйте деко з пергаментом. Нагрійте духовку до 175С. Тримайте деко з пергаментом теплими. Посипте пательню кукурудзяною крупою, обсмажте 5-7 хвилин мафін з кожної сторони до золотистого кольору з двох сторін, обережно перевертаючи. Посипте трохи кукурудзяною крупою іншу сторону.

Викладіть на деко та випікайте 5-10 хвилин доки у мафіна сторони будуть сухими, але центр не сухий. Викладіть на решітку на 30 хвилин охолонути. Перед подачею відправте мафін у тостер на 2-3 хвилини.

Яйця Бенедикт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Яйця Бенедикт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Соус Ґоландез

Інгредієнти:

  • 3 жовтки
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • Сіль та перець за смаком
  • 125 грамів теплого розтопленого вершкового масла
  • 1 ч. л. теплої води

Приготування соусу:

На водяній бані змішайте вінчиком всі інгредієнти крім вершкового масла. Потроху додавайте тепле розтоплене вершкове масло доки не створиться емульсія.

Як подавати страву: на теплий англійський мафін викладіть слабосолоний або копчений лосось, обсмажену спаржу, яйце пашот та полийте соусом Ґоландез, додайте сіль та перець за смаком.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство