Баклажани по-херсонськи виходять гостро-солодкими і дуже ароматними, а готуються швидко і просто. Всього 20 хвилин — і закуска вже на столі. Їх можна подавати одразу після приготування, а можна заготувати у банки на зиму. Баклажани по-херсонськи стануть ідеальним рішенням для м'яса. 

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 3 солодких болгарських перці
  • 1 головка часнику
  • 100 г оцту (6 %)
  • 200 г рослинної олії
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі

Популярні новини зараз

"Вся суть карантину в одному фото", — Зеленський випив кави в кафе, яке повинно бути зачинене

У Львові в яму провалилася маршрутка з людьми - кричали і молилися

Магнітні бурі викличуть пекельний головний біль у червні – названо найнебезпечніші дні

Франківчанка приходить до жінок після пологів і робить те, на що "забивають" чоловіки

Показати ще

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube
Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Приготування:

Баклажани помити і очистити від плодоніжок. Нарізати їх кільцями товщиною приблизно 1 сантиметр, пересипати сіллю і залишити на пів години, щоб пішла гіркота. Тоді обсмажити баклажани на сковороді зі 100 г рослинної олії на середньому вогні до рум'яної скоринки. На це піде приблизно 7 хв. Баклажани потрібно перевернути на іншу сторону, за необхідності додати рослинну олію, накрити кришкою і готувати на повільному вогні ще 5 хвилин. 

Для приготування підливи солодкий перець і часник очистити, а потім подрібнити блендером. В отриману суміш додати оцет, цукор, 100 г олії та сіль. Все ретельно перемішати. Підливою залити обсмажені баклажани, акуратно перемішати. Розкласти закуску по банках, прокип'ятити протягом пів години, закатати кришками і зберігати у коморі.

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube
Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство