Навіть у приготуванні такої простої страви, як запечена картопля є багато нюансів. Завдяки хитрощам досвідчених кухарів ця страва виходить по-особливому апетитною. Перед ароматом рум'яної підсмаженої картоплі не встоїть ніхто. Нижче описано топ порад, як при запіканні картоплі можна досягти відмінного результату.

Поради для запікання картоплі:

1. Сорти картоплі відрізняються скоростиглістю, кольором і розміром бульб, а також вмістом крохмалю. Від кількості останнього залежить смак картоплі, а також чи будуть бульби розварюватися в процесі приготування. Тому для запікання рекомендується брати великі бульби і сорти з високим вмістом крохмалю.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

2. Щоб картопля запеклася рівномірно, слід поставити на деко решітку, на яку рівномірно викласти бульби. Жар буде вільно циркулювати, і картопля вкриється красивою рум'яною скоринкою. Такого ж ефекту можна досягти, розклавши картоплю на сіль.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

3. Щоб картопля не вийшла пересушеною, дотримуйтеся наступних правил. Перед запіканням попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, бульби проколіть виделкою, змастіть рослинною олією і посипте сіллю. Злегка натисніть на картоплину ножем, якщо вона м'яка і легко розламується — готова.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

4. Картопля, запечена у мікрохвильовці в рази поступатиметься смаком бульбі з духовки. Мікрохвильова піч не забезпечить картоплю ані необхідними смаковими якостями, ані хрусткою скоринкою.

5. Коли картопля буде готова, дайте їй трохи охолонути. Після цього картоплини можна буде розрізати і наповнити їх різними начинками. Наприклад, шматочком вершкового масла, ложкою сметани або соусу. А підсмажений бекон, тертий сир і трохи зелені перетворять картоплю в мундирі в нереально смачну страву.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство