Навіть у приготуванні такої простої страви, як запечена картопля є багато нюансів. Завдяки хитрощам досвідчених кухарів ця
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПоради для запікання картоплі:
1. Сорти картоплі відрізняються скоростиглістю, кольором і розміром бульб, а також вмістом крохмалю. Від кількості останнього залежить смак картоплі, а також чи будуть бульби розварюватися в процесі приготування. Тому для запікання рекомендується брати великі бульби і сорти з високим вмістом крохмалю.
2. Щоб картопля запеклася рівномірно, слід поставити на деко решітку, на яку рівномірно викласти бульби. Жар буде вільно циркулювати, і картопля вкриється красивою рум'яною скоринкою. Такого ж ефекту можна досягти, розклавши картоплю на сіль.
3. Щоб картопля не вийшла пересушеною, дотримуйтеся наступних правил. Перед запіканням попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, бульби проколіть виделкою, змастіть рослинною олією і посипте сіллю. Злегка натисніть на картоплину ножем, якщо вона м'яка і легко розламується — готова.
4. Картопля, запечена у мікрохвильовці в рази поступатиметься смаком бульбі з духовки. Мікрохвильова піч не забезпечить картоплю ані необхідними смаковими якостями, ані хрусткою скоринкою.
5. Коли картопля буде готова, дайте їй трохи охолонути. Після цього картоплини можна буде розрізати і наповнити їх різними начинками. Наприклад, шматочком вершкового масла, ложкою сметани або соусу. А підсмажений бекон, тертий сир і трохи зелені перетворять картоплю в мундирі в нереально смачну страву.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,