Картопляні цибрики відносяться до традиційної білоруської кухні. Рецепт приготування їх дуже простий — картопляні кульки потрібно обсмажити у великій кількості рослинної олії. Подавати цибрики можна як гарнір або як окрему закуску разом зі сметаною. Ця страва смачна навіть у холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Картопля — 4–5 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Пшеничне борошно — 4–5 ст. л.
  • Сушений кріп — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Панірувальні сухарі — 5 ст. л.
  • Соняшникова олія — 250–300 мл

Білоруські цибрики, скріншот: YouTube
Білоруські цибрики, скріншот: YouTube

Приготування:

Очищену картоплю потрібно натерти на дрібній тертці, а цибулю — на середній. Тепер з'єднайте картопляну і цибульну масу та добре перемішайте. Далі позбавтеся від рідини, відкинувши масу на сито, застелене марлею. В картопляно-цибульну масу додайте сіль, перець, сушений кріп та ретельно вимішайте.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тісто в результаті має вийти таким, щоб трохи липло до рук. Але воно буде добре формуватися вологими руками. Сформуйте з тіста кульки розміром з волоський горіх та обваляйте їх у панірувальних сухарях.

Білоруські цибрики, скріншот: YouTube
Білоруські цибрики, скріншот: YouTube

Попередньо розігрійте олію в каструльці поки від неї не піде ледь вловимий димок. Якщо олія занадто гаряча, то цибрики на початку смаження можуть лопатися і бризкатися маслом — у цьому разі треба зменшити вогонь.

Готові цибрики викладіть на паперовий рушник, який вбере надлишки олії. Зазвичай страву подають зі сметанним соусом (сметана, часник і зелень петрушки) або мачанкою. Їх відмінно доповнять свіжі овочі і ароматна зелень.

Білоруські цибрики, скріншот: YouTube
Білоруські цибрики, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати тропічний фрукт з простого овоча

Також Знай.uа" писав, домашня натуральна ковбаса з печінки – ви й не згадаєте про магазинну. Домашня печінкова ковбаса перевершить усі ваші сподівання