Картопляні цибрики відносяться до традиційної білоруської кухні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Картопля — 4–5 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Пшеничне борошно — 4–5 ст. л.
- Сушений кріп — 1 ч. л.
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Панірувальні сухарі — 5 ст. л.
- Соняшникова олія — 250–300 мл
Приготування:
Очищену картоплю потрібно натерти на дрібній тертці, а цибулю — на середній. Тепер з'єднайте картопляну і цибульну масу та добре перемішайте. Далі позбавтеся від рідини, відкинувши масу на сито, застелене марлею. В картопляно-цибульну масу додайте сіль, перець, сушений кріп та ретельно вимішайте.
Тісто в результаті має вийти таким, щоб трохи липло до рук. Але воно буде добре формуватися вологими руками. Сформуйте з тіста кульки розміром з волоський горіх та обваляйте їх у панірувальних сухарях.
Попередньо розігрійте олію в каструльці поки від неї не піде ледь вловимий димок. Якщо олія занадто гаряча, то цибрики на початку смаження можуть лопатися і бризкатися маслом — у цьому разі треба зменшити вогонь.
Готові цибрики викладіть на паперовий рушник, який вбере надлишки олії. Зазвичай страву подають зі сметанним соусом (сметана, часник і зелень петрушки) або мачанкою. Їх відмінно доповнять свіжі овочі і ароматна зелень.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,