Навесні саме час насититися вітамінами завдяки свіжим овочам та зелені. Наприклад, з молодої капусти можна приготувати не лише салат, а й багато інших
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрем-суп з молодою капустою
Інгредієнти:
- 200 г молодої капусти
- 3 шт. картоплі
- 1 морква
- 2 плавлених сирки
- 1 пучок кропу
- 2 зубчик часнику
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
Приготування:
У велику каструлю влити 2 - 2,5 л води або ще краще бульйону. Довести до кипіння, а тоді додати дрібно нарізані моркву і картоплю. Коли вони приготуються, додати нашатковану молоду капусту і сирки. Туди ж відправити подрібнений часник і кріп. Приправити суп за смаком. Після того, як сирки розплавляться, суп слід готувати ще хвилин 5 хвилин. При бажанні можна перемолоти блендером.
Котлети з молодої капусти
Інгредієнти:
- 1 кг молодої капусти
- 1 цибулина
- 100 г манки
- 100 г пшеничного борошна
- 2 зуб. часнику
- 1 пуч. кропу
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- сіль за смаком
- перець чорний (мелений) за смаком
Приготування:
Довести воду до кипіння у великій каструлі, посолити її. Опустити в каструлю молоду капусту, розрізану на 4 частини та готувати до м'якості. Дістати капусту з окропу, пропустити через м'ясорубку. Більшу частину рідини від капусти потрібно віджати. Окремо промити зелень та просушити. А тоді подрібнити разом з часником.
Всі інгредієнти перемішати з віджатою капустою. Приправити масу за смаком і ретельно вимісити. Тепер додати до фаршу борошно і манку. Знову все перемішати. Залишити фарш на 10 хв. З суміші зробити невеликі кульки та присипати кожну сухарями. Обсмажити на рослинній олії.
Конвертики з молодої капусти
Інгредієнти:
- 1 кг молодої капусти
- 3 яйця
- 350 г твердого сиру
- 200 г шинки
- 1,5 ст. панірувальних сухарів
- оливкова олія за смаком
- сіль за смаком
- перець чорний (мелений) за смаком
Приготування:
Довести воду до кипіння у великій каструлі, посолити. Покласти у воду качан молодої капусти і варити не більше 7 хвилин. Потім дістати і дати йому охолонути. Остиглу капусту розділити на листки. Сир і шинку нарізати однаковими тонкими пластинками 2 : 1. У центр листка поставити сир, шинку і знову сир. Загорнути лист конвертиком.
Окремо збити яйця, дати сіль та перець. Кожен конвертик вмочити в суміш та обкачати в сухарях. Закуску з капусти обсмажити на розігрітій рослинній олії з обох сторін.
Легкий салат з капустою
Інгредієнти:
- 400 г молодої капусти
- 1 морква
- 200 г редиски
- 2 огірки
- 1 ч. л. соку лимона
- зелень за смаком
- оливкова олія за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Редиску і огірки нарізати тонкими кружальцями. Зелень дрібно нарізати. Перемішати інгредієнти в салатниці, заправивши олією, лимонним соком та посолити.
Шарлотка з капусти
Інгредієнти:
- 600 г молодої капусти
- 150 г борошна
- 3 яйця
- 125 г вершкового масла
- 180 г сметани
- 3 ст. л. майонезу
- 2 ч. Л. розпушувача
- сіль за смаком
- перець чорний (мелений) за смаком
Приготування:
Молоду капусту нашаткувати соломкою середньої величини. Посолити за смаком і перемішати з розтопленим вершковим маслом. Масу перекласти у форму для запікання. Майонез змішати зі сметаною і розпушувачем, додати сіль і яйця. Вимісити все до однорідного стану.
Сметану і майонез можуть замінити 100 мл кефіру. У яєчну суміш просіяти борошно. Вимісити тісто, яке по консистенції повинно нагадувати густу сметану. Перелити його на капусту у формі. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
Сирна запіканка з капустою
Інгредієнти:
- 400 г молодої капусти
- 400 г сиру
- 4 яйця
- 0,5 пучка зеленої цибулі
- 0,5 ч. л. солі
- 30 г вершкового масла
- сіль за смаком
- перець чорний (мелений) за смаком
Приготування:
Капусту нашаткувати тонкою соломкою. На сковороді розтопити вершкове масло. На ньому протушкувати капусту до м'якості, посолити і поперчити її. Окремо за допомогою міксера збити сир і 3 яйця з додаванням солі та перцю. За цей час зварити круто яйце та залишити остигати, а тоді порізати його.
Змішати яйце з капустою. Шматочком вершкового масла змасти форму для випікання. На дно викласти половину сирної маси. Поверх неї висип всю капусту. Начинку накрити рештою сирної маси. Готувати запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Прикрасити зеленню.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,