Навесні саме час насититися вітамінами завдяки свіжим овочам та зелені. Наприклад, з молодої капусти можна приготувати не лише салат, а й багато інших страв. Зокрема крем-суп, запіканку, конвертики, шарлотку і навіть котлети. 

Крем-суп з молодою капустою

Інгредієнти:

  • 200 г молодої капусти
  • 3 шт. картоплі
  • 1 морква
  • 2 плавлених сирки
  • 1 пучок кропу
  • 2 зубчик часнику
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

У велику каструлю влити 2 - 2,5 л води або ще краще бульйону. Довести до кипіння, а тоді додати дрібно нарізані моркву і картоплю. Коли вони приготуються, додати нашатковану молоду капусту і сирки. Туди ж відправити подрібнений часник і кріп. Приправити суп за смаком. Після того, як сирки розплавляться, суп слід готувати ще хвилин 5 хвилин. При бажанні можна перемолоти блендером. 

Популярні новини зараз

"Вся суть карантину в одному фото", — Зеленський випив кави в кафе, яке повинно бути зачинене

Пішов з життя легендарна зірка "Поле чудес", був серцем передачі

Задовго до Балана, - Тіна Кароль показала красеня, якого любитиме вічно

Пес привів додому бездомне кошеня, з крихітного звірятка вийшов кремезний красень

Показати ще

Крем-суп з молодою капустою, скріншот: YouTube
Крем-суп з молодою капустою, скріншот: YouTube

Котлети з молодої капусти

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої капусти
  • 1 цибулина
  • 100 г манки
  • 100 г пшеничного борошна
  • 2 зуб. часнику
  • 1 пуч. кропу
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • сіль за смаком
  • перець чорний (мелений) за смаком

Приготування:

Довести воду до кипіння у великій каструлі, посолити її. Опустити в каструлю молоду капусту, розрізану на 4 частини та готувати до м'якості. Дістати капусту з окропу, пропустити через м'ясорубку. Більшу частину рідини від капусти потрібно віджати. Окремо промити зелень та просушити. А тоді подрібнити разом з часником.

Всі інгредієнти перемішати з віджатою капустою. Приправити масу за смаком і ретельно вимісити. Тепер додати до фаршу борошно і манку. Знову все перемішати. Залишити фарш на 10 хв. З суміші зробити невеликі кульки та присипати кожну сухарями. Обсмажити на рослинній олії. 

Котлети з молодої капусти, скріншот: YouTube
Котлети з молодої капусти, скріншот: YouTube

Конвертики з молодої капусти

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої капусти
  • 3 яйця
  • 350 г твердого сиру
  • 200 г шинки
  • 1,5 ст. панірувальних сухарів
  • оливкова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чорний (мелений) за смаком

Приготування:

Довести воду до кипіння у великій каструлі, посолити. Покласти у воду качан молодої капусти і варити не більше 7 хвилин. Потім дістати і дати йому охолонути. Остиглу капусту розділити на листки. Сир і шинку нарізати однаковими тонкими пластинками 2 : 1. У центр листка поставити сир, шинку і знову сир. Загорнути лист конвертиком.

Окремо збити яйця, дати сіль та перець. Кожен конвертик вмочити в суміш та обкачати в сухарях. Закуску з капусти обсмажити на розігрітій рослинній олії з обох сторін. 

Конвертики з капусти, скріншот: YouTube
Конвертики з капусти, скріншот: YouTube

Легкий салат з капустою

Інгредієнти: 

  • 400 г молодої капусти
  • 1 морква
  • 200 г редиски
  • 2 огірки
  • 1 ч. л. соку лимона
  • зелень за смаком
  • оливкова олія за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Редиску і огірки нарізати тонкими кружальцями. Зелень дрібно нарізати. Перемішати інгредієнти в салатниці, заправивши олією, лимонним соком та посолити.

Салат з молодої капусти, скріншот: YouTube
Салат з молодої капусти, скріншот: YouTube

Шарлотка з капусти

Інгредієнти: 

  • 600 г молодої капусти
  • 150 г борошна
  • 3 яйця
  • 125 г вершкового масла
  • 180 г сметани
  • 3 ст. л. майонезу
  • 2 ч. Л. розпушувача
  • сіль за смаком
  • перець чорний (мелений) за смаком

Приготування: 

Молоду капусту нашаткувати соломкою середньої величини. Посолити за смаком і перемішати з розтопленим вершковим маслом. Масу перекласти у форму для запікання. Майонез змішати зі сметаною і розпушувачем, додати сіль і яйця. Вимісити все до однорідного стану.

Сметану і майонез можуть замінити 100 мл кефіру. У яєчну суміш просіяти борошно. Вимісити тісто, яке по консистенції повинно нагадувати густу сметану. Перелити його на капусту у формі. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.

Шарлотка з капусти, скріншот: YouTube
Шарлотка з капусти, скріншот: YouTube

Сирна запіканка з капустою

Інгредієнти: 

  • 400 г молодої капусти
  • 400 г сиру
  • 4 яйця
  • 0,5 пучка зеленої цибулі
  • 0,5 ч. л. солі
  • 30 г вершкового масла
  • сіль за смаком
  • перець чорний (мелений) за смаком

Приготування: 

Капусту нашаткувати тонкою соломкою. На сковороді розтопити вершкове масло. На ньому протушкувати капусту до м'якості, посолити і поперчити її. Окремо за допомогою міксера збити сир і 3 яйця з додаванням солі та перцю. За цей час зварити круто яйце та залишити остигати, а тоді порізати його.

Змішати яйце з капустою. Шматочком вершкового масла змасти форму для випікання. На дно викласти половину сирної маси. Поверх неї висип всю капусту. Начинку накрити рештою сирної маси. Готувати запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Прикрасити зеленню.

Пиріг з молодою капустою, скріншот: YouTube
Пиріг з молодою капустою, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати тропічний фрукт з простого овоча

Також Знай.uа" писав, домашня натуральна ковбаса з печінки – ви й не згадаєте про магазинну. Домашня печінкова ковбаса перевершить усі ваші сподівання