Печериці – одні з найпопулярніших грибів. Насамперед вони так широко розповсюджені тому що їх легко вирощувати в тепличних умовах, а значить, можна придбати в будь-якому супермаркеті.
Ці гриби дуже корисні для людського організму в сушеному або сирому вигляді. В них міститься велика кількість фосфору, це поліпшує роботи мізків. У їх складі величезна кількість вітамінів і мінералів. У Японії навіть вважають, що вони продовжують життя. Крім того, печериця – дієтичний продукт. Їх склад на 90% складається з води, а в 100 гр. продукту міститься всього 25 ккал.

Мариновані шампіньйони, скріншот: YouTube
Мариновані шампіньйони, скріншот: YouTube

Проте досить поширене питання: чи можна їсти ці гриби в сирому вигляді? Все залежить від того, де вони виросли. Якщо печериці з теплиці – можна і навіть потрібно. Тоді ви отримаєте максимум користі. Що стосується лісових печериць, їсти їх без термообробки не рекомендується. Гриби вбирають шкідливі речовини з повітря і ґрунту, як губка. Якщо печериці, які ви можете купити в супермаркеті, вирощують із суворим контролем умов, то якими сюрпризами “багаті” лісові гриби, сказати неможливо.

Нагадаємо, Гризуть навіть бетон: популярний курорт атакують мерзенні багатоніжки, - відео не для людей зі слабкими нервами.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Фуршет" тероризують черв'яки, "живі" цукерки це тільки початок - "Перетворюється в зоомагазин".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще