Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує приготувати не звичайне полуничне варення, яким вже нікого не здивуєш, а дещо абсолютно нове. У плані смаку, за його словами, до полуниці найкраще підходить базилік — він ідеально підкреслює смак ягід. А якщо додати ще трохи ванілі то неперевершений смак гарантовано. Рецептом полуничного варення Клопотенко поділився на своєму сайті.

Для приготування ідеального варення, знадобиться 50% цукру від маси будь-яких фруктів. Це правило, як вважає Євген Клопотенко, працює завжди. Однак, коли ягода чи фрукт трохи кислі, а це, наприклад, може бути чорна смородина чи калина, тоді слід дати 60% цукру.

Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Крім того, кулінарний експерт до будь-якого варення радить додавати якийсь ароматний елемент. До яблук можна додати корицю, полуниця ж добре поєднується з базиліком, м'ятою або навіть гвоздикою. Інколи щоб не підгоряли продукти треба додати трішки води, 100 г буде цілком достатньо.

До 10 хв Клопотенко радить варити варення на високій температурі, постійно помішуючи, щоб максимальна кількість зайвої рідини випарувалася. Ароматний елемент слід додавати наприкінці.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Полуничне варення з базиліком та ваніллю

Інгредієнти:
  • 1 кг полуниці
  • 500 г цукру
  • 20 г листя базиліку
  • 20 г ванільний цукор

Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Приготування:

Полуницю добре промити і очистити від хвостиків. Покласти її у каструлю, засипати цукром і дати постояти 20-30 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Якщо полуниця досить велика, її можна розрізати навпіл. Тепер поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Варіть варення 5-10 хвилин після закипання.
Додайте чисті листки червоного або зеленого базиліку, ванільний цукор за бажанням і варіть ще 1-2 хвилини. Розкладіть у стерильні банки і закрийте кришками.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки