Вареники є однією з найбільш популярних і улюблених багатьма поколіннями українців національних страв. Українці готують їх з різноманітними начинками — з м'ясом, картоплею, грибами і капустою, а також із солодким сиром та свіжими ягодами. Рецепт вареників настільки ж простий, наскільки смачний готовий продукт.

Тісто для вареників

Інгредієнти для тіста:

  • Вода 1 склянка
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Борошно 2 склянки

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

Приготування:

У злегка підігріту воду вбити яйце, посолити і ретельно розмішати. Поступово додати борошно і добре вимішати, щоб в результаті вийшло досить щільне та еластичне тісто. Обертаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хв. "дійти".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Начинки для вареників

Солодка сирна

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. л цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкової олії

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

Несолодка сирна

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • щіпка солі

Ягідна

  • 500 г заморожених ягід
  • 150 г цукру

М'ясна

  • 350 г відвареного м'яса
  • 2 цибулини
  • рослинна олія
  • сіль та перець за смаком

Вареники з ягодами, скріншот: YouTube
Вареники з ягодами, скріншот: YouTube

Вареники з ягодами, скріншот: YouTube
Вареники з ягодами, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки