Гравлакс, або граавілохі це північноєвропейська холодна закуска з риби. Для її приготування використовують і річкову, і морську рибу. Ароматний гравлакс з лосося готується дуже просто. Для отримання оригінальної знадобиться лише приготувати маринад і намастити ним рибу. Через 12 годин гравлакс з лосося готовий!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Філе лосося - 600 г
- Буряк - 100 г
- Лимон - 1 шт.
- Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
- Сіль - 1,5 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Коріандр - 0,5 ч. л.
Приготування:
Натріть на дрібній тертці цедру лимона і очищений сирий буряк. Потім змішайте їх з перцем, сіллю, цукром і коріандром. Ретельно вимніть масу, щоб буряк віддав свій сік. Тепер замаринуйте рибу в буряковій суміші. Загорніть лосось у харчову плівку і поставте у холодильник на 12 годин.
Опісля зніміть плівку, приберіть залишки маринаду та промийте рибу під проточною водою протягом 10 секунд. Злегка обсушіть лосося паперовими рушниками. Рибу можна подавати на святковий стіл як закуску — незвичайне поєднання смаків здивує ваших гостей.
Обов’язково підпишись на наш канал у , аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, . Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати
Також Знай.uа" писав,