Гравлакс, або граавілохі це північноєвропейська холодна закуска з риби. Для її приготування використовують і річкову, і морську рибу. Ароматний гравлакс з лосося готується дуже просто. Для отримання оригінальної страви знадобиться лише приготувати маринад і намастити ним рибу. Через 12 годин гравлакс з лосося готовий!

Інгредієнти:

  • Філе лосося - 600 г
  • Буряк - 100 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.

Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube
Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube

Приготування:

Натріть на дрібній тертці цедру лимона і очищений сирий буряк. Потім змішайте їх з перцем, сіллю, цукром і коріандром. Ретельно вимніть масу, щоб буряк віддав свій сік. Тепер замаринуйте рибу в буряковій суміші. Загорніть лосось у харчову плівку і поставте у холодильник на 12 годин.

Популярні новини зараз
Добралися і до тих, хто з відстрочкою: ТЦК можуть забрати і багатодітних батьків Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Продається на ринках та магазинах: в Україні з'явився на прилавках смертельно небезпечний продукт Сивина - не перешкода: почалася активна мобілізація українців похилого віку, де знадобляться дідусі 60+
Показати ще

Опісля зніміть плівку, приберіть залишки маринаду та промийте рибу під проточною водою протягом 10 секунд. Злегка обсушіть лосося паперовими рушниками. Рибу можна подавати на святковий стіл як закуску — незвичайне поєднання смаків здивує ваших гостей.

Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube
Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки