Гравлакс, або граавілохі це північноєвропейська холодна закуска з риби. Для її приготування використовують і річкову, і морську рибу. Ароматний гравлакс з лосося готується дуже просто. Для отримання оригінальної
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Філе лосося - 600 г
- Буряк - 100 г
- Лимон - 1 шт.
- Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
- Сіль - 1,5 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Коріандр - 0,5 ч. л.
Приготування:
Натріть на дрібній тертці цедру лимона і очищений сирий буряк. Потім змішайте їх з перцем, сіллю, цукром і коріандром. Ретельно вимніть масу, щоб буряк віддав свій сік. Тепер замаринуйте рибу в буряковій суміші. Загорніть лосось у харчову плівку і поставте у холодильник на 12 годин.
Опісля зніміть плівку, приберіть залишки маринаду та промийте рибу під проточною водою протягом 10 секунд. Злегка обсушіть лосося паперовими рушниками. Рибу можна подавати на святковий стіл як закуску — незвичайне поєднання смаків здивує ваших гостей.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,