Часто хочеться чогось смачненького та новенького, але в холодильнику залишилися лише звичайні продукти. Також немає жодного бажання робити "викрутаси" на кухні. Для таких випадків підготували два простих, але не менш вишуканих страв з фаршу та картоплі.

1. Запіканка з картоплі та фаршу

Інгредієнти:

  • картопля – 750 г;
  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • сушений часник – 1 ч. л.;
  • чебрець – 1 ч. л.;
  • твердий сир – 100 г;
  • молоко – 300 мл;
  • борошно – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Спочатку нарізати картоплю смужками, обсмажити на рослинній олії близько 10 хвилин. Посолити та поперчити за смаком. Потім перекласти у форму для випічки.

Популярні новини зараз

Молодий киянин сигонув з мосту Патона "заради друзів"

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та декана національного університету - їх поважали колеги та студенти

Українці масово помирають у власних домівках, лікарі розводять руками: "Не дочекалися"

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

Показати ще

2. Далі цибулю нарізати кубиками й обсмажити. Додати фарш, сіль, перець, сушений часник і чебрець. Ретельно перемішати та смажити 5-7 хвилин.

3. До фаршу додати ложку борошна, молоко. Перемішати та готувати до загустіння.

4. Готовий фарш перекласти на картоплю. Розрівняти та посипати тертим сиром. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

2. Рулет з картоплі та фаршу в лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 шт.;
  • картопля – 500 г;
  • масло – 50 г;
  • цибуля і кріп – по 1 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • сушений часник – ½ ч. л.;
  • фарш – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • копчена паприка – ½ ч. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 30 мл;
  • кунжут – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Спочатку відварити картоплю, додати цибулю, кріп, сіль і перець. Зробити пюре.

2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, додати у фарш разом зі спеціями та ретельно перемішати.

3. Сметану змішати з соєвим соусом і змастити лаваш.

4. Викласти на лаваш шар картопляного пюре та шар фаршу. Скрутити в рулет.

5. Потім перекласти рулет на деко, змастити соусом і посипати кунжутом. Випікати 40 хвилин при 180 градусах.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати смачні млинці на рисовому борошні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт "Наполеона".

Також "Знай.ua" писав, як приготувати домашню Нутеллу.