Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом колумбійської кухні — смажений рис з куркою. Для приготування цієї страви знадобляться звичайні українські продукти, які доступні кожному. Свій рецепт та відео приготування рису з куркою кулінар розмістив на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • 50 г кожного (нарізаних мілким кубиком): томатів, болгарського перцю, стебла селери, моркви та цибулі
  • 1 зубчик часнику, мілко нарізаний
  • 600 г вареного білого рису
  • 100 г курячого бульйону
  • 2 курячі грудки – відварені та пошматовані руками дрібно
  • 1 ч. л. паприки
  • ½ ч. л. меленої зіри
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 100 г консервованого зеленого горошку
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • 30 г зеленої цибулі нарізаної мілко
  • 30 г кінзи нарізаної мілко
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль та перець за смаком
  • 1 ст.л. каперсів (за бажанням)

Рис з куркою, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Рис з куркою, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Приготування:

На великій сковорідці нагрійте олію, обсмажте томати, болгарський перець, селеру, моркву, цибулю та часник. Коли овочі стали м’якими додайте бульйон, томатну пасту, сіль, перець, паприку, зіру та дайте зменшитись рідині вполовину, помішуйте. Додайте туди ж курку, змішайте та готуйте 5 хвилин на малому вогні.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Тепер потрібно додати білий рис, горошок, кукурудзу, каперси (за бажанням), зелену цибулю та кінзу та повільно перемішати як на відео. Готуйте 10 хвилин на малому вогні, закрийте кришкою, перемішуючи час від часу. Подавайте прикрасивши зеленню.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки. Приготування золотистих оладок з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки