Рецепт
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Картопля - 350 г
- Цибулю - 1 шт.
- Сіль - за смаком
- Мускатний горіх - 0,25 ч. л.
- Пшеничне борошно - 10 г
- Розпушувач - 3 г
- Чорний перець (мелений) - за смаком
- Яйце - 1 шт.
- Манка - 1 ч. л.
- Базилік - за смаком
- Соняшникова олія - 50 за смаком
- Йогурт - 150
Приготування:
Картоплю очистіть, натріть на великій тертці, покладіть в марлю і відіжміть зайву рідину в глибоку місткість. Очистіть і натріть на тертці цибулю, змішайте її зі збитим яйцем. Влийте отриману суміш в картопляну масу, додайте подрібнений базилік, спеції (крім солі), розпушувач, манку і борошно.
Картопляний сік пропустіть через марлю, щоб позбутися від рідини і отримати крохмаль. Додайте його до картопляної маси і ретельно перемішайте. Безпосередньо перед смаженням додайте сіль. Викладайте картопляну масу у сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте оладки з двох боків до рум'яного кольору, а готові викладайте на паперові рушники.
Щоб приготувати соус, змішайте натуральний йогурт, подрібнений базилік і чорний мелений перець. Подавайте деруни потрібно теплими, доповнивши за бажанням сметанним соусом.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,