Не кожен знає, як приготувати освіжаючу літню окрошку правильно. Тож, якщо є бажання спробувати суп зі справжнім автентичним смаком, слід звернутися до його початків. Цей давній рецепт не забере багато часу. Проте важливо правильно підібрати інгредієнти та приготувати страву у необхідній послідовності. 

Рецепт смачної окрошки

Зелень:

  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок цибулі
  • кілька листя хрону
  • сіль за смаком

Популярні новини зараз

У Львові збоченець з татуюванням полює на маленьких дівчаток - чекав у темному провулку

Поплавський показав, як робить це зі студентками – допоміг Потап

Курс долара до 2021 року - як зміниться вартість валюти по відношенню до гривню, фінансовий прогноз

Дві дівчини просто в потягу "Укрзалізниці" вирішили розважитися і зняли незаконне відео: відреагував Геращенко

Показати ще

Половину зелені подрібнити, покласти в ступку і ретельно перетерти з сіллю. Завдяки солі виділиться багато соку, навіть може утворюватися піна, водночас аромат стоятиме неперевершений. Зелень є основним інгредієнтом для окрошки. 

Зелень, скріншот: YouTube
Зелень, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 200 г редиски
  • 4 яйця
  • 300 г огірків
  • 300 г м'яса, ковбаси чи риби
  • сметана і сіль за смаком
  • 300 г картоплі (за бажанням)

Приготування: 

М'ясо зазвичай потрібно вибирати двох видів. Раніше її готували із залишків дичини і домашньої птиці, тож старовинне поєднання — свинина і птиця. Можна використовувати і відварну яловичину. Якщо окрошку готували з риби, то обирали таку, в якій менше всього кісток, наприклад, судак, лин, осетрові, а з морських — тріску.

Окрошка на квасі, скріншот: YouTube
Окрошка на квасі, скріншот: YouTube

Всі інгредієнти потрібно подрібнити у довільному порядку і змішати у глибокій посудині із зеленню, що залишилася після приготування заправки. Важливо! Перед тим, як залити всі компоненти квасом, його потрібно перемішати з заправкою, а вже потім можна додати сметану або сіль.

Щоб урізноманітнити смак страви, можна приготувати за старими рецептами. Раніше у суп йшла ріпа, бруква, гриби і різні засолені овочі. Крім того, слід пам'ятати, що суп повинен бути обов'язково холодним. А зелена заправка відмінно підійде і для окрошки на кефірі. 

Окрошка на кефірі, скріншот: YouTube
Окрошка на кефірі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки