Не кожен знає, як приготувати освіжаючу літню окрошку правильно. Тож, якщо є бажання спробувати суп зі справжнім автентичним смаком, слід звернутися до його початків. Цей давній
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт смачної окрошки
Зелень:
- 1 пучок кропу
- 1 пучок цибулі
- кілька листя хрону
- сіль за смаком
Половину зелені подрібнити, покласти в ступку і ретельно перетерти з сіллю. Завдяки солі виділиться багато соку, навіть може утворюватися піна, водночас аромат стоятиме неперевершений. Зелень є основним інгредієнтом для окрошки.
Інгредієнти:
- 200 г редиски
- 4 яйця
- 300 г огірків
- 300 г м'яса, ковбаси чи риби
- сметана і сіль за смаком
- 300 г картоплі (за бажанням)
Приготування:
М'ясо зазвичай потрібно вибирати двох видів. Раніше її готували із залишків дичини і домашньої птиці, тож старовинне поєднання — свинина і птиця. Можна використовувати і відварну яловичину. Якщо окрошку готували з риби, то обирали таку, в якій менше всього кісток, наприклад, судак, лин, осетрові, а з морських — тріску.
Всі інгредієнти потрібно подрібнити у довільному порядку і змішати у глибокій посудині із зеленню, що залишилася після приготування заправки. Важливо! Перед тим, як залити всі компоненти квасом, його потрібно перемішати з заправкою, а вже потім можна додати сметану або сіль.
Щоб урізноманітнити смак страви, можна приготувати за старими рецептами. Раніше у суп йшла ріпа, бруква, гриби і різні засолені овочі. Крім того, слід пам'ятати, що суп повинен бути обов'язково холодним. А зелена заправка відмінно підійде і для окрошки на кефірі.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,