Салат з буряка і часнику є традиційною стравою грецької кухні. Він ідеально підійде як закуска до обіду. Готовий буряк довго зберігається у банці. Буряк маринується в оливковій олії та оцті кілька днів. Для отримання більш пікантного смаку можна додати улюблені спеції. Трохи перцю додасть закусці з буряка гостроти, а ароматні трави зроблять смак цікавішим. Такий маринад можна використовувати як заправку до салатів.

Інгредієнти:

  • Буряк - 2–3 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Винний оцет - 50 мл
  • Сіль - 1 ч. л.

Буряк в банці, скріншот: YouTube
Буряк в банці, скріншот: YouTube

Приготування:

Буряк помити, можна використовувати також і бадилля. Відварити його до готовності: бадилля приблизно 10 хвилин, а буряк — 45–60 хвилин. Охолодити буряк, очистити і нарізати скибочками завтовшки 1 см. Щільно скласти у чисту суху банку, пересипаючи шари подрібненим часником. Залишити вільними 1–2 см до краю.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Розвести сіль у склянці води і залити на дві третини банки. Додати оцет і оливкову олію. Якщо залишиться місце, заповнити його буряком. Щільно закрити кришкою і відправити в холодильник на 2–3 дні. Бурякова закуска може зберігатися в холодильнику кілька місяців. Перед подачею на стіл додайте до буряка трохи цибулі.

Буряк в банці, скріншот: YouTube
Буряк в банці, скріншот: YouTube

Буряк в банці, скріншот: YouTube
Буряк в банці, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки