Чурчхела є національними Грузії. Вона з'явилася ще в IV столітті, в період сельджуцьких завоювань, оскільки грузинські вояки потребували калорійної їжі, яка не псувалася б довгий час і не займала багато місця. Поживність цієї страви дійсно дуже висока. Приготувати чурчхелу в домашніх умовах зовсім просто. Рецептом ділиться сайт "Со вкусом".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Виноградний сік - 1 л
- Волоські горіхи - 400 г
- Пшеничне борошно - 160 г
- Цукор - за смаком
Приготування:
Відлийте склянку соку, решту поставте на вогонь. Відлитий сік окремо ретельно змішайте з борошном без утворення грудок. Поки сік закипає, протягніть нитку в горіхи з допомогою товстої голки і зробіть петельку, на яку потім можна буде повісити їх сушитися.
Коли сік закипить, додайте склянку з соком і борошном і добре перемішайте. Тепер додайте цукор за смаком. Вмочуйте горіхи в суміш, щоб вона густо їх покривала, і одразу вішайте сушитися. Зайвий сік стече, а решта почне застигати. Опісля повторіть процедуру і знову дайте суміші застигнути. Трьох разів буде достатньо.
Коли з чурчхели перестане капати сік, перемістіть її в сухе тепле місце, де вона зможе повністю застигнути. Процес сушіння займає близько 3 днів на сонці або біля батареї, у прохолодному місці - 5-7 днів. Зберігати чурчхелу можна дуже довго, якщо загорнути її в тканину і покласти у сухе місце. З часом на ній проступлять кристалики цукру, і вона стане ще смачніше. Це є показником якості. А свіжа чурчхела володіє особливим шармом і дуже ніжна на смак.
Обов’язково підпишись на наш канал у , аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, . Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання
Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні
Також Знай.uа" писав,