У спекотну літню пору ніхто не відмовиться від чогось освіжаючого. Пропонуємо приготувати простий і водночас неймовірно смачний мус із полуниці. Своїм рецептом приготування ділиться YouTube-канал "Кулінарна гармонія".

Інгредієнти:

  • Полуниця – 450 г
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Вершки – 250 мл
  • Вода – 3 ст. л.
  • Желатин – 15 г
  • Сік лимона – 1 чайна ложка
  • Листочки м'яти

Полуничний мус, скріншот: YouTube
Полуничний мус, скріншот: YouTube

Приготування:

Полуницю подрібнити в блендері, додати цукор і лимонний сік. Желатин залити холодною водою і залишити на пів години. Потім місткість з набряклим желатином поставити на водяну баню. Він повинен розчинитися, але не закипіти. Отриману суміш перелити в пюре з полуниці і перемішати.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Показати ще

Вершки добре збити. Поступово додавати полуничне пюре з желатином і обережно перемішувати. Полуничний мус розлити у форми. Якщо трохи пюре налити зверху і розмішати, вийдуть цікаві розводи. Поставити в холодильник на кілька годин. При подачі на стіл прикрасити листочками м'яти.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля