Ці рецепти допоможуть вам швидко і з задоволенням розправитися з овочевим неподобством на кухні. Якщо кулінарні ідеї вже вичерпалися, а кабачки ніяк не закінчуються – це можливість випробувати нові смакові відчуття.

Кабачковий компот з ананасовим смаком

Інгредієнти

- 500 г аличі

- 3 кабачки

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

- 1,5 скл. цукру

- 4 гвоздики

Приготування

В стерилізовану 3-літрову банку покладіть гвоздику. Видаліть у кабачків насіння і зніміть шкірку, м'якоть наріжте маленькими кубиками. Наповніть банку аличею упереміш з кабачками і залийте вміст на 20 хвилин киплячою водою. Потім перелийте воду в каструлю, додайте цукор і доведіть до кипіння. Влийте сироп назад у банку і відразу ж загорніть кришкою.

Накрийте банку рушником або ковдрою і дайте повністю охолонути. Помістіть компот у прохолодне темне місце. Через 2 місяці кабачки стануть солодкими від сиропу та соку аличі, а за смаком нагадують справжні ананаси.

Кабачкова піца

Інгредієнти

- 2 кабачки

- 1 яйце

- 1 пуч. кропу

- 1 пуч. петрушки

- 3 пера зеленого лука

- 5 ст. л. пшеничного борошна

- 0,5 ч. л. солі

- 50 г вершкового масла

- 1 куряча грудка

- 1 помідор

- 100 г твердого сиру

- 2 ст. л. панірувальних сухарів

- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю

Приготування

Кабачки, помийте і натріть на крупній тертці, відіжміть м'якоть від соку. Зваріть куряче філе до готовності. Збийте яйце з дрібно нарізаною зеленню і борошном, посоліть, поперчіть, додайте натертий кабачок і перемішайте. Форму для запікання змастіть маслом і посипте сухарями.

Влийте кабачкове тісто, викладіть шматочки курячого філе і нарізаний помідор, поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Потім дістаньте і посипте піцу тертим твердим сиром, готуйте в духовці ще 5 хвилин.

Кабачкові палички

Інгредієнти

- 1 кабачок

- 3 ст. л. оливкової олії

- 1 ч. л. солі

- 1 ч. л. сушеного часнику

- 0,5 ч. л. паприки

- 3 ст. л. панірувальних сухарів

Приготування

Очищений від шкірки кабачок наріжте брусками завтовшки приблизно 1 см. Замаринуйте їх на 30 хвилин у суміші оливкової олії, солі та спецій. Обваляйте в панірувальних сухарях і викладіть на застелений пергаментом або фольгою деко. Запечіть у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин до появи золотистої скоринки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випічки підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо.

Як повідомляв портал Знай.uа, цю закуску зметуть зі столу в мить ока – апетитні рулетики з баклажанів з сиром і часником.

Також портал Знай.uа писав, як приготувати голубці по-корейськи на закуску.