Курка – дуже невибагливе м'ясо, яке неможливо неправильно приготувати. Тим більше можна просто помістити шматочки м'яса в банку і поставити в духовку. Вам не доведеться додавати ні масла, ні води. Курка готується у власному соці, а значить, страва буде корисною і здоровою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсобливу увагу зверніть на вибір банки для запікання курки. На тарі не повинно бути тріщин і сколів. Якщо є етикетка, її потрібно зняти. Не укладайте інгредієнти доверху – залиште місце для соку.
Курка в банці з овочами
Інгредієнти
- 1 курка
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 болгарських перця
- 1 помідор
- 3 лаврових листи
- 5 шт. запашного чорного перцю
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- часниковий порошок за смаком
- спеції за смаком
- зелень за смаком
Приготування
1. Розріжте курку на шматочки потрібного розміру, засипте її сіллю, меленим перцем, часниковим порошком і спеціями, гарненько перемішайте.
2. Наріжте цибулю, моркву, перець і помідор.
3. Викладіть у банку спершу м'ясо з лавровим листом і запашним перцем, потім овочі. Накрийте фольгою і поставте в холодну духовку.
4. Встановіть температуру 180 °С і випікайте курку в банці близько 2 годин. Потім дайте тарі охолонути.
5. Перед подачею прикрасьте страву рубаною зеленню: кропом, петрушкою, кінзою.
Найголовніше правило приготування курки в банку полягає в тому, що тару треба ставити тільки в холодну духовку. Це робиться для того, щоб банка не лопнула.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал Знай.uа,
Також портал Знай.uа писав про