Як відомо, смажена картопля – актуальне страва не тільки студентів, але й чоловіків, які ведуть холостяцьке життя. Ця страва неймовірно проста та швидка у приготуванні, а також не вимагає великих витрат. Для любителів смаженої картоплі підготували 5 простих правил, пише Telegram-канал Кухня по-чоловічому.

Картопля, pxhere

Правило №1

Картоплю після очищення та нарізання обов'язково потрібно замочити в холодній воді, щоб витягнути з коренеплоду крохмаль, який заважає картоплі підрум'янюватися. Чим молодша картопля, тим довше її варто вимочувати (30 хвилин або 1 годину).

Правило №2

Потім картоплю слід ретельно висушити, тому що надлишки вологи завадять утворення рум'яної скоринки. Рекомендується викласти картоплю на друшляк, а потім висушити на паперовому рушнику.

Правило №3

Сковорода повинна бути розпечена, а масло на ній підігріте. Також рекомендується не шкодувати соняшникової олії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Правило №4

Солити та додавати різні спеції потрібно лише після того, як картопля буде готова.

Картопля, pxhere

Правило №5

Ніколи не накривати картоплю кришкою під час смаження. Для одержання рум'яної та хрусткої скориночки вона повинна смажитися на відкритій сковороді.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зварити кукурудзу за 5 хвилин без води.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт варення з абрикосів.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати суп з молодої квасолі.