Як відомо, смажена картопля – актуальне страва не тільки студентів, але й чоловіків, які ведуть холостяцьке життя. Ця страва неймовірно проста та швидка у приготуванні, а також не вимагає великих витрат. Для любителів смаженої картоплі підготували 5 простих правил, пише Telegram-канал Кухня по-чоловічому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Правило №1
Картоплю після очищення та нарізання обов'язково потрібно замочити в холодній воді, щоб витягнути з коренеплоду крохмаль, який заважає картоплі підрум'янюватися. Чим молодша картопля, тим довше її варто вимочувати (30 хвилин або 1 годину).
Правило №2
Потім картоплю слід ретельно висушити, тому що надлишки вологи завадять утворення рум'яної скоринки. Рекомендується викласти картоплю на друшляк, а потім висушити на паперовому рушнику.
Правило №3
Сковорода повинна бути розпечена, а масло на ній підігріте. Також рекомендується не шкодувати соняшникової олії.
Правило №4
Солити та додавати різні спеції потрібно лише після того, як картопля буде готова.
Правило №5
Ніколи не накривати картоплю кришкою під час смаження. Для одержання рум'яної та хрусткої скориночки вона повинна смажитися на відкритій сковороді.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як зварити кукурудзу за 5 хвилин без води.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт варення з абрикосів.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати суп з молодої квасолі.