Якщо ви шукаєте простий і водночас оригінальний спосіб приготування кабачків, пропонуємо спробувати рецепт кабачкового паштету. Він багато в чому нагадує класичний рецепт ікри, але з додаванням сиру і моркви, що суттєво змінює смак страви та додає їй пастоподібну консистенцію.

Рецептом ідеальної намазки на бутерброди ділиться сайт "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Кабачок - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Плавлений сир - 150 г
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Кріп - 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

Кабачки наріжте на кубики зі сторонами близько 2 см, моркву почистьте і натріть. Цибулину без лушпиння дрібно наріжте. На розігріту з маслом сковорідку спершу викладіть моркву, потім цибулю і смажте їх до м'якості. Потім додайте кабачки і тушкуйте ще 5 хвилин. Опісля зніміть овочі з вогню і дайте їм охолонути.

Плавлений сир наріжте на кубики. Тушковані кабачки з цибулею і морквою перекладіть у чашу блендера. Додайте до них сир та зелень. Посоліть. Подрібніть вміст блендера в однорідну пасту. Перекладіть готову намазку в контейнер і тримайте її декілька годин у холодильнику.

В кабачки не потрібно додавати багато спецій, адже їх смак занадто тонкий і його легко перебити. Тому підійде зубчик-два часнику, чорний перець і зелень. Такий паштет з кабачків найкраще намазувати на тости і грінки свіжим, а не заготовляти на зиму. Слід пам'ятати, що сир застигне в холодильнику і надасть намазці більш густої консистенції.

Намазка з кабачків, скріншот: YouTube
Намазка з кабачків, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля