Слив’янка – це солодка наливка зі слив міцністю 18-20%. Напій запам’ятовується оригінальним кисло-солодким смаком і вираженим ароматом сливи. Цю наливку відносять до десертних
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом приготування слив'янки ділиться видання "
Інгредієнти:
- слива – 1 кг;
- горілка – 0,5 л;
- цукор – 300 г.
Приготування:
Стиглі плоди промити, очистити від кісточок і нарізати дрібними шматочками. Потім помістити їх в банку. Додати туди горілку, щоб її шар повністю покрив сливи. Закрити банку кришкою і струсити вміст. Поставити банку на 30 днів у прохолодне темне місце.
Отриманий настій профільтрувати через марлю, обережно зливаючи його з осаду, щоб не розім’яти плоди. В банку зі шматочками злив додати цукор, струсити, закрити кришкою і поставити на 7 днів у прохолодне темне місце. За цей час цукор перетвориться в сироп.
Опісля злити сироп, а його залишки в сливах віджати через марлю. Змішати сироп з настойкою горілки на сливах, закрити банку і поставити витримуватися на 30 днів. Готову слив'янку можна профільтрувати через вату, щоб напій став світлішим.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, старий бабусин рецепт —
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,