Визначити якість вершкового масла можна в домашніх умовах. Для цього є кілька простих способів, за допомогою яких можна перевірити властивості продукту.

Твердість можна перевірити прямо на прилавку. Зазначимо, що хороше масло не може коштувати дуже дешево, тому варто звернути увагу на ціни вище середнього.

У разі, якщо масло на прилавку на дотик схоже на пластилін, варто залишити його в магазині, адже якісний продукт буде твердим. І зверніть увагу на склад, натуральне масло не буде містити добавок.

Масло, фото з вільних джерел
Масло, фото з вільних джерел

Вдома варто перевірити якісне масло на розчинність у воді. Невеликий шматочок масла потрібно помістити в теплу воду. Справжнє масло розчиниться повністю, а ось підробка так і буде плавати на поверхні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Для третьої перевірки масла на якість потрібно дати йому застигнути в холодильнику, а потім намазати на бутерброд. Якісний продукт буде ламатися, а ось однорідний шар буде свідчити про додавання домішок або ж зовсім рослинного або кокосового масла.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 10 способів правильно гасити капусту.

Як повідомляв Знай. ua, оригінальний спосіб приготування корисного і дієтичного овоча.

Також Знай. ua писав, що простий рецепт і кращі сорти для приготування солодкої наливки.