Городники знають, що в червні-липні в озимого часнику треба обірвати стрілки. Часник стрілкується, щоб мати можливість розмножитися насінням, але якщо вам цього не потрібно, треба обірвати стрілки — тоді рослина всі сили спрямує на розвиток головки часнику. Водночас часникові стрілки викидати не варто, оскільки вони є дуже цінним і з точки зору смаку, і з огляду на поживність продуктом.

З часникових стрілок можна приготувати дуже багато смачних страв. Телеграм-канал "Real Food" пропонує спробувати рецепт дуже смачного та бюджетного соусу з часникових стрілок.

Часникові стрілки, скріншот: YouTube
Часникові стрілки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Часникові стрілки
  • Сіль
  • Майонез

Приготування:

Популярні новини зараз
Обладнання зламалося: в "Укренерго" заявили, що вимкнення світла будуть довшими Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці Повістки та перевірки на вулицях: ТЦК готуються до посиленої мобілізації Виплати ВПО змінюються: що чекає переселенців з 1 серпня
Показати ще

Часникові стрілки миємо, зрізаємо шапочку. Нарізаємо і подрібнюємо в блендері, також їх можна пропустити через м'ясорубку. Солимо і добре перемішуємо. Заповнюємо банку і ставимо її в холодильник. Сіль не дасть часниковій суміші зіпсуватися.

Зберігати такий соус з часникових стрілок можна протягом 2-3 місяців, а то й більше. Якщо змішати його з майонезом, отримуємо дуже смачний соус.

Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм
Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм

Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм
Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм

Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм
Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм

Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм
Соус з часникових стрілок, скріншот з відео: Real Food / Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння