Ведучий популярного шоу "Екси" і суддя "Хто зверху?" Олександр Педан навчився готувати справжню паелью в Іспанії під час подорожей. Місцевий шеф-кухар Хав'єр поділився з ним секретом приготування цієї традиційної іспанської страви. Тепер же шоумен вирішив поділитися цим рецептом з українцями. Про це повідомляє пресслужба Нового каналу.

Олександр Педан, Новий канал

Інгредієнти:

  • морепродукти;
  • м'ясо (свинина, телятина і т. д.);
  • рис;
  • солодкий перець;
  • цибуля;
  • приправи (шафран, паприка, сіль і інші трави);
  • томатна паста;
  • оливкова олія.

Спосіб приготування:

1. Спочатку заливаємо морепродукти водою і ставимо на вогонь. Краще всього підійдуть мідії в мушлях. Доводимо до кипіння і вимикаємо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат: є лише 10 днів Українці в паніці змітають із полиць пристрої для зарядки: ціни починають не кусатися, а з'їдати Тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях Українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії
Показати ще

2. Нарізаємо кубиками цибулю, перець і висипаємо на розігріту сковороду з оливковою олією.

3. Додаємо шафран і часник з травами. Перемішуємо та виливаємо на сковороду томатну пасту.

4. Виймаємо мідії з води і даємо охолонути. Відвар з морепродуктів не виливайте.

5. М'ясо додаємо в сковороду з овочами. Попередньо м'ясо потрібно промити і нарізати.

6. Висипаємо рис. Попередньо його промити.

7. Відвар з морепродуктів попередньо можна трохи розбавити водою. Виливаємо все в сковороду з розрахунку один черпак рису на 3 черпаки бульйону. Все ретельно перемішуємо.

8. Даємо паельї приготуватися 20 хвилин: 12 – на великому вогні і 8 – на маленькому під кришкою.

9. Чистимо мідії від раковин і додаємо до страви. Можна посолити за смаком.

10. Подавати страву слід в сковороді.

Паелья, Новий канал

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати молоду картоплю з кропом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт "кіндера пінгві".

Також "Знай.ua" писав, як приготувати смачний гаспачо.