У магазинах представлена величезна різноманітність ковбас і сосисок. Проте ніколи не можна бути впевненим у тому, з чого зроблені ці продукти і який відсоток м'яса туди поклали. Крім того, свіжість і якість м'яса для ковбаси можна дізнатися тільки якщо готувати самостійно. Що ми і пропонуємо вам зробити.

Знадобиться:

  • Свиняча вирізка – 1 кг
  • Куряче філе – 700-800 г
  • Сало – 200 г
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Крохмаль – 3-4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Суміш спецій і прянощів – за бажанням (але не обов'язково).
  • Фольга харчова (плівка).

Як готувати:

М'ясо та сало необхідно нарізати дрібними кубиками.

Яйця збити і додати до них спеції, дрібно нарізаний часник, сіль і перець. Красивий золотистий колір ковбасок можуть додати каррі або куркума. Будьте обережні, карі має сильний аромат, який люблять не всі.

В яєчну суміш потроху потрібно додати крохмаль і розмішати. Суміш не повинна мати грудочок.

На третьому етапі необхідно змішати м'ясо з салом і яєчну суміш, перемішати хороший фарш.⠀

Популярні новини зараз
Головне за 20 липня: скасування субсидій, різке здорожчання хліба, спека 50 градусів та винні буряти у путіна Як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться Вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити Забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії
Показати ще

Готовий фарш викладайте ложкою на відрізок фольги, у вигляді ковбаски. Загорніть фарш у фольгу, як загортають цукерку, при цьому постарайтеся щільно закрити краї, щоб сік не витікав при запіканні.

Цю ковбасу необхідно запікати в духовці при температурі 180-200 градусів протягом години.

Домашня ковбаса, фото з вільних джерел
Домашня ковбаса, фото з вільних джерел

Перед подачею зніміть фольгу і домашню ковбасу наріжте на шматочки. Невеликі ковбаски можна подавати цілком.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидкий рецепт курячої буженинки на молоці.

Як повідомляв Знай. ua, як приготувати вишукану вишневу наливку.

Також Знай. ua писав, що як приготувати смачний "Кіндер пингви".