Булочки з корицею - прекрасна випічка до чаю, кави, какао, молоку або гарячого шоколаду. Тонкий аромат і ніжний смак цих булочок нікого не залишить байдужим!

А відтак, пропонуємо вам рецепт даних булочок, які не тільки стануть прекрасною заміною магазинним солодощам, а й готуються дуже просто та швидко.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі - 1 пакетик;
  • Борошно - 0,9-1 кг;
  • Сіль - 0,5 ч. л;
  • Цукор - 120 г;
  • Молоко - 0,5 л;
  • Яйця - 1-2 шт;
  • Масло вершкове (або маргарин) - 200 г (в т.ч. для начинки);
  • Цукор - за смаком;
  • Кориця мелена - на смак;
  • Яйце (для змащування булочок) - 1 шт.

Булочки з корицею

Приготування:

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

1. Робимо дріжджове тісто. Для цього спершу змішуємо сухі інгредієнти тіста - просіяне борошно, цукор, дріжджі і сіль.

2. Молоко змішуємо з яйцем і розтопленим маслом. Суміш повинна бути кімнатної температури або трохи тепліше, щоб дріжджі згодом швидше почали свою дію.

3. Тепер з'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. 50 г борошна, які у нас залишилися, використовуємо для підсипки при замішуванні тіста. Не намагайтеся висипати їх одразу, краще додавайте поступово. Тісто має вийти м'яким, еластичним і добре відлипати від рук.

4. Кладемо тісто у велику миску, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому приблизно на годину. Потрібно, щоб тісто збільшилася вдвічі.

5. Мнемо тісто і залишаємо для підйому ще раз. Після цього розгортаємо його в прямокутний пласт товщиною 0,5-1 см.

6. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукром, змішаним з корицею.

7. Звертаємо тісто щільним рулетом з меншої сторони, і нарізаємо впоперек, шматочками товщиною 1,5-2 см.

8. Застилаємо деко папером для випічки і розкладаємо на ньому майбутні булочки, залишаючи між ними досить вільного місця для підйому.

9. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем (можна зверху ще посипати булочки цукром) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.

10. Випікаємо булочки з корицею до золотистого кольору, близько пів години.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, І жодне похмілля не страшне – унікальний рецепт вишуканої окрошки на пиві

Як повідомляв портал Знай.uа, Молода картопля з кропом: як приготувати її правильно та довести гостей до блаженства

Також портал Знай.uа писав про фірмовий мамин супчик, безсмертна класика — рецепт для кухонної книжки